hypnotherapie

Meer positiviteit? Probeer hypnotherapie!

Je hebt van die mensen die het altijd voor de wind lijkt te gaan. Ze stralen, zijn energiek en het leven lacht hen tegemoet. Soms zou je zo graag iets van die positiviteit willen hebben. Te vaak zit je verstrikt in gedachten als ‘ik mag er niet zijn’, ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘niemand houdt van me’ en ‘ik kan het niet’. Gedachten die je alleen maar verder die negatieve spiraal intrekken.

Meer positiviteit!

Wist je dat je je leven zelfs kunt verlengen door positief te denken? Sommige onderzoeken wijzen uit dat dit wel tien jaar kan schelen. Het is zelfs zo dat wanneer je ziek en negatief bent, je herstel vaak langer duurt dan wanneer je positief bent. Het negatieve denken veroorzaakt namelijk stress. En wanneer de stress langdurig is, heeft dit een verwoestend effect op je immuunsysteem.

Tackle de stressfactor

Je kunt je onderbewustzijn echter leren om met de stresssituaties om te gaan. Om positiever te denken, in plaats van automatisch de negativiteit in te schieten. Hypnotherapie kan hierbij goed helpen. Via hypnose kan de stressfactor weggenomen worden, waardoor je aanmaak van stresshormonen sterk vermindert. Dit heeft niet alleen een positief effect op je immuunsysteem, maar ook op je gemoedstoestand.

Pijn. Je zult er maar last van hebben…

Het zit er altijd. Zodra je wakker wordt, voel je het al. Je loopt er de hele dag mee rond en pas als je ‘s avonds in slaap valt, lijk je er even van verlost te zijn. Maar zelfs tijdens je slaap kan het dwarszitten. Pijn… Je zult er maar last van hebben.

Pijn heeft een functie

Bij een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld na een operatie, is de pijn functioneel. Je lichaam moet helen en daarom rust houden. Na een poosje is de wond genezen, de pijn verdwenen en ga je verder met je leven.

De oplossing ligt in je onderbewustzijn

Als pijn chronisch is

Bij chronische pijn is dit niet zo simpel. Misschien heb je te horen gekregen dat je er maar mee moet leren leven. Vaak is er zelfs geen medische of fysieke verklaring voor. Toch drukt de constante pijn een zwaar stempel op je.

Emotionele verklaring

Maar wist je dat chronische pijn vaak het gevolg is van een trauma? Er is dus vaak niet een medische, maar een emotionele verklaring voor. Het lichaam wil je iets vertellen. En de oplossing ligt in je onderbewustzijn. Met hypnotherapie kunnen we – via het onderbewustzijn – achter de oorzaak komen van de chronische pijn. Niet de medische maar de mentale oorzaak wordt dus aangepakt. Vervolgens gaan we via hypnose zorgen dat de wond heelt en het trauma oplost. Vaak zijn hier drie of vier sessies voor nodig.

Meer weten?

Wil jij ook met minder ballast in het leven staan en meer positiviteit ervaren? Bezoek dan www.hypnotherapieheemskerk.nl voor meer informatie.

Datum: 11 oktober 2018