zelfvertrouwen

Met paardencoaching je zelfvertrouwen aanpakken

‘Ik weet niet of ik dit kan.’ Wie kent deze gedachte niet? Veel mensen laten zich leiden door een negatieve gedachtegang en ervaren hierdoor onzekerheid. Wat zou het heerlijk zijn om dit achter je te kunnen laten. Met paardencoaching kan het! Vaarwel onzekerheid, schaamte en angst.

Zelfvertrouwen

‘Er zijn veel mensen die graag hun zelfvertrouwen willen aanpakken, maar niet weten hoe ze dat kunnen doen’, vertelt paardencoach Francisca Kuiper-Smit. ‘Ben jij écht jezelf? Of kun je nog groeien in je persoonlijke ontwikkeling? Samen met paarden geef ik coaching aan mensen die zichzelf beter willen leren kennen. Paarden zijn hiervoor geweldig! Ze zijn goed in het inschatten van mensen, maar zullen je nooit veroordelen.’

Situaties

Herken jij jezelf in een van deze situaties? Dan is paardencoaching voor jou!

  • Je wil persoonlijk groeien
  • Je wil meer zelfvertrouwen
  • Je wil een samenwerking aangaan, maar passen jullie wel bij elkaar?
  • Je wil als team beter op elkaar ingespeeld zijn
  • Je bent nieuwsgierig wat coaching met paarden inhoudt

‘Het paard voelt de situatie aan als geen ander’

Paardencoachsessie

‘Tijdens een coachingssessie proberen we er samen achter te komen wat er bij jou speelt. Het paard voelt de situatie aan als geen ander. Deze eigenschap is cruciaal om te overleven. Paarden lezen ons zeer snel en reageren daarop, zo kunnen ze ons bewust maken van ons gevoel. Het paard spiegelt jouw gedrag, en dat kan soms erg confronterend zijn. Hij maakt je bewust van je gevoelens, die je in deze veilige omgeving kunt uiten.’ Paardencoaching is mogelijk in individuele coaching, maar ook in duo-coaching en teamcoaching.

De paardencoach

Francisca: ‘Paarden zijn altijd een rode draad in mijn leven geweest. Het is dan ook fantastisch dat ik hier mijn werk van heb kunnen maken! Ik heb drie paarden, en deze staan bij mij thuis. De opleiding tot paardencoach was een droom die uitkwam en inmiddels haal ik veel voldoening uit het begeleiden van mensen tijdens coachsessies. Ben je benieuwd wat paardencoaching voor jou kan betekenen? Ik vertel je graag de mogelijkheden.’

Kwaliteit

Horizon Paardencoaching is aangesloten bij het Kwaliteits Register Equine Assisted Coach (KREAC) en de opleiding van Francisca is geaccrediteerd door de Nederlandse Orde voor Beroeps Coaches en de European Mentoring & Coaching Counsil.

Datum: 03 oktober 2018