overleven

Moe van het overleven en weer willen genieten van het leven?

Soms zit je om bepaalde redenen totaal niet lekker in je vel. Bijvoorbeeld problemen in relatie(s) of je worstelt met een verslaving, bepaalde angsten, somberheid, een depressie of burn-out. Wellicht ga je door een periode van hevige stress, of heb je te maken met een ziekte. Omdat het al een lange tijd niet lekker loopt in je leven, ben je in een ‘overlevingsmodus’ geraakt. Maar nu ben je op het punt gekomen dat je moe bent van het overleven. En dat is zonde, want daar is het leven niet voor bedoeld. Iedereen mag gelukkig en trots zijn op zichzelf, en vol zelfvertrouwen en zelfliefde in het leven staan.

De oplossing schuilt in jezelf

Laten we het voorbeeld nemen van het last hebben van overgewicht. Velen zullen zich wenden tot een dieet, of de sportschool. Maar een klacht als overgewicht komt vaak voort uit een dieperliggend en belemmerend patroon, wat voorkomt dat je het leven leidt dat je zou willen leiden. Dit is niet alleen bij overgewicht zo, maar ook bij alle andere issues en klachten. Dat komt doordat we gedurende ons leven allerlei minder leuke issues meemaken die we bewust en onbewust ervaren als een emotioneel trauma. Deze emotionele trauma’s gaan zich op celniveau vastzetten in jouw fysieke lichaam. Hoe langer deze issus onderdrukt of genegeerd worden, hoe meer zich dit uit in mentale en/of fysieke klachten, zoals ook overgewicht, met alle gevolgen van dien.
Wanneer dit bij jou het geval is, is het zaak het onderliggende patroon en de oorzaak hiervan aan te pakken. Oftewel: je wilt je onbewuste ‘her-programmeren’. Vergelijk je onbewuste daarbij met een harde schijf op een computer. Deze harde schijf dicteert jouw gedragingen en patronen, zoals (aan)geleerd. Als een bepaald ‘programma’ niet naar tevredenheid werkt, dan wil je dit verbeteren, toch?! Ik weet uit eigen ervaring dat de mensen die met hun angsten, issues en klachten aan het werk gaan via het onbewuste, beter naar hun emoties, gevoelens, lichaam en gedachten leren luisteren. En hun verantwoordelijkheid leren nemen. De beloning voor deze bewustere manier van leven is enorm groot. Bij de mensen die de kracht en durf hebben gehad om hun onbewuste te ‘her-programmeren’ heb ik gezien dat vrijwel zonder uitzondering allerlei gezondheidsklachten fors af hebben genomen en zelfs op termijn totaal zijn verdwenen. En dit zonder bijwerkingen!

Hoe gaan we aan de slag?

Maar niet alleen bij overgewicht is het aanpakken van dieperliggende problemen en belemmerende overtuigingen en patronen een uitkomst. Dit is de grondslag bij allerlei soorten klachten, kwalen én ziektes. Denk bijvoorbeeld ook aan problemen als relatieproblemen, verslavingen, depressie of stress. Maar juist ook bij terugkerende gevoelens van schaamte en schuldgevoelens, en angsten. Aan al deze zaken kunnen wij werken tijdens de bewustzijnscoaching. Als gecertificeerd Hypnotherapeut en NLP-practitioner maak ik graag gebruik van NLP, Neurolinguïstisch Programmeren, oftewel het programmeren in het neuro-linguïstisch gebied. Kamp je met terugkerende issues, klachten of problemen, dan helpen Bewustwording, Hypnose en NLP je ervan bewust te worden welke keuzes je in de toekomst het beste kunt maken. En ruimen we bovendien de onderliggende veroorzaker van jouw issues op.

Ondersteunend

Het is behoorlijk lastig om tot de kern van onze spreekwoordelijke ‘harde schijf’ te komen. Het onbewuste en onderbewuste is niet voor niets onbewust en onderbewust, en het veranderen gaat moeilijk en traag. In een langdurig traject naar het toewerken van een gezond gewicht, is het zaak om snel tot de kern te komen. Want op de achtergrond blijft een programmaatje draaien dat je aanzet om tóch te blijven doen wat je deed, zoals (onbewust) je beschermingsmechanisme laten domineren om geen pijn of verdriet te voelen, of om in het voorbeeld van overgewicht toch te blijven eten wat je beter kan laten staan, of om toch niet naar de sportschool te gaan. Daarom gebruik ik NLP en hypnose. Hypnose biedt op een zeer directe en snelle manier toegang tot dat deel van het brein dat verandering nodig heeft. Tijdens een sessie behoud je zelf de controle, maar kan de therapeut tegelijkertijd een positieve verandering aanbrengen in je onbewuste of onderbewuste. Zo kan ik ook een virtuele maagband plaatsen, waardoor je eetlust vermindert en je minder en ook gezonder gaat eten en zodoende afvalt. Want voor jouw onbewuste of onderbewuste maakt het niet uit of het echt of fantasie is. Deze reageert namelijk enkel en alleen op emoties en beelden. En zo werk ik aan bijvoorbeeld een burn-out, angsten, depressie, zelfvertrouwen en alle andere kwalen.

De therapeut kan een positieve verandering aanbrengen in je onderbewustzijn

Voorbeeld uit de praktijk

Het allerbelangrijkste is dat de problemen bij de kern worden aangepakt. Wáár komen de klachten vandaan? Ik zal je een voorbeeld uit de praktijk geven. Voor me had ik een al wat oudere man zitten, die met ernstig overgewicht kampte. Tijdens de hypnose gingen we terug naar de plek waar zijn problemen zijn ontstaan. Deze man had als kind bij zijn ouders veel ellende meegemaakt, met veel geruzie en conflicten thuis. Hij was als kind echt een scharminkel. Maar, onbewust, was hij zichzelf na al die jaren zowel letterlijk als figuurlijk breder en groter gaan maken. Dit omdat hij zelf de onbewuste overtuiging had gecreëerd dat hij zichzelf hiermee sterker en krachtiger zou maken. En hij gebruikte het eten als uitweg om niet te hoeven voelen. Het vele eten was in feite zijn beschermingsmechanisme geworden. Door dit inzicht viel bij hem op dat moment het kwartje. Ook blijkt in de praktijk dat mensen in eerste instantie zeggen ‘ergens’ geen last van te hebben of dit of dat niet te doen, maar gaandeweg het traject blijkt dit toch wel zo te zijn. We hebben allemaal onze eigen blinde vlek, die door mijn behandelwijze inzichtelijk wordt gemaakt.

Ook voor jou!

Wat kan mijn bewustzijnscoaching in combinatie met hypnose en NLP en/of healing jou brengen?

  • Je krijgt een spiegel voorgehouden, die jou zonder oordeel inzicht geeft in jezelf
  • Je komt tot inzichten, en krijgt handvatten waarmee jezelf altijd verder kan
  • Je krijgt weer (meer) zelfvertrouwen en eigenwaarde
  • Je leert weer van jezelf te houden
  • Je eigen verantwoordelijkheid weer gaat nemen over jouw leven
  • Je raakt in staat om alle ballast die je nu met je meesleept los te laten
  • Je bij jezelf blijft, in je eigen energie, in plaats van mee te gaan in de energie van de ander
  • Je komt meer ontspannen, vrijer en gelukkiger in het leven te staan
  • Je gaat jouw leven, leven in plaats van het leven van een ander te leven
  • Je (her)ontdekt je eigen innerlijke kracht en je eigen authenticiteit

De keuze is aan jou! Ontpop en vlieg jouw koers

Mijn visie? Dat iedereen kan schitteren en leven zonder (faal)angst, stress of het gevoel te hebben niet goed genoeg te zijn. Ook voor jou is het mogelijk om gelukkig te zijn, zowel privé, als in je werk, in je relatie(s) én ook in je (eventuele) leven als ouder. En dit kan echt allemaal tegelijkertijd, terwijl je nog energie overhoudt ook. En die sleutel om dit alles te bereiken, die zit in jezelf. Het enige wat jij nodig hebt is iemand die jou een spiegel, zonder oordeel, voorhoudt en feedback geeft om te kunnen groeien naar jouw volgende level. Wil jij weer de beste versie van jezelf terugvinden? Dan kan ik je helpen om terug te komen bij jezelf. Je hebt altijd een keuze. Ook hierin. En die keuze is aan jou. Ontpop en vlieg jouw koers!

Datum: 04 juli 2019