dromen

Realiseer je dromen met Zacht Werken!

Jij hebt súperveel leuke plannen en ideeën. Zo denk je er bijvoorbeeld om je eigen bedrijf op te zetten, je eigen blog te beginnen, een creatieve cursus te volgen of om een boek uit te brengen. Het enige waar je nog geen idee over hebt? Waar je in hemelsnaam de tijd vandaan moet halen om daadwerkelijk aan de slag te gaan met al je dromen en plannen. Want tot op het moment van vandaag, zitten jouw dagen volledig vol met werk, je taken in het gezin en allerlei sociale en sportieve verplichtingen. Heb je eindelijk een momentje rust, dan is er wel een was die moet worden gedaan of een presentatie die moet worden voorbereid. Of je bent simpelweg te moe om nog iets te doen wat je dichter bij je dromen en verlangens brengt…

Vast in de alledaagse ratrace

Het lijkt erop dat jij vastzit in de alledaagse ratrace. De ratrace die is ontstaan door een maatschappij die steeds veeleisender wordt en maar blijft doordraaien. Het lijkt misschien normaal of zelfs ‘hip’ om keihard te ploeteren en alleen maar door te gaan. Om nog in je avonduren werk af te tikken bijvoorbeeld, terwijl je daar eigenlijk helemaal geen energie voor hebt. Maar aan het eind van de dag doet deze ratrace meer kwaad dan goed. Zo heb je bijvoorbeeld continu een opgejaagd gevoel, voel je je vaak uitgeput en heb je het gevoel dat je van alles moet. En zó zonde: al je mooie plannen en ideeën blijven op de plank liggen.

Weer durven dromen!

In deze blog benadrukte ik al hoe belangrijk het is om aandacht te blijven besteden aan je passies en dromen, óók al slokken je baan, gezin, vrienden en familie veel tijd op. Waarom dit zo belangrijk is? Je hobby’s en passies zorgen ervoor dat jij jezelf kan opladen, zodat je weer positieve energie krijgt en deze ook weet te behouden. Maar nu is de vraag alleen nog: hoe doe je dit dan, je dromen en passies nagaan? Want omdat jij al die balletjes tegelijkertijd omhoog moet houden, zie jij dus echt geen tijd gelegen om eindelijk dat manuscript af te maken of de lay-out van je blog te maken. Maar hoe zou je het vinden als je weer de tijd en rust ervaart om te wensen en te dromen? En daar vervolgens ook stappen in gaat zetten om ze echt te realiseren? De oplossing is dichterbij dan je denkt: denk eens aan een coachingstraject Zacht Werken!

Alle vaardigheden die je leert met Zacht Werken kun je gebruiken voor je hele leven

Maak kennis met Zacht Werken!

Zacht Werken is de tegenhanger van hard werken. Als je Zacht werkt, dan verandert je mindset compleet. Je stopt met het op de automatische piloot leven, en in plaats daarvan ga je bewust in elk moment kiezen waar je tijd en aandacht aan wilt besteden. Omdat je alles met aandacht doet, krijg je gek genoeg méér tijd. Samen gaan wij intensief aan de slag, zodat jij weer ‘in het moment’ komt en weer kan genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft. Ook ligt de nadruk op al jouw dromen en wensen. Wat wil jij bereiken in het leven? Wat wilde je altijd realiseren of doen, maar is naar de achtergrond verdwenen omdat er altijd andere dingen waren die eerst moeten? En welke emoties en angsten houden jou op dit moment tegen? Hoe klein of groot ze ook zijn: samen zorgen wij ervoor dat jij je dromen gaat realiseren. Dit kan in hele kleine stapjes. Alle vaardigheden die je leert met Zacht Werken kun je gebruiken voor je hele leven. En denk je nu: ‘Maar daar heb ik het toch veel te druk voor?’ Dan is juist nú het moment om te beginnen. Wedden dat jij over een tijdje trots kunt kijken naar je eigen blog of boek, of totaal tot bloei bent gekomen door alle nieuwe kennis, vaardigheden en contacten die je hebt opgedaan tijdens die nieuwe cursus?

Herken je dit?

Herken jij je in:

  • Je hebt superveel leuke plannen en ideeën, maar je hebt geen idee waar je de tijd moet vinden om daar iets mee te doen
  • Je voelt je de hele dag rusteloos
  • Je hebt schuldgevoelens
  • Je gebruikt héél vaak het woord ‘moeten’
  • Je volgt je passies niet meer
  • Je zit gewoon niet lekker in je vel
  • Je hebt vaak hoofdpijn, hartkloppingen, spierpijn of andere vage klachten

Gaat dit over jou? Dan is het traject Zacht Werken bij De Koning te Rijk, Shiatsu Therapie, Massage & Zacht werken® Coaching iets voor jou!

Datum: 06 juni 2019