rust

Rust in mijn lijf en hoofd met ‘Zacht Werken’

Als jij je leven in één trefwoord zou moeten beschrijven, dan zou dat ‘ratrace’ zijn. Je werkt je een slag in de rondte op je werk om al die deadlines te halen. Thuis wacht vaak nog die andere baan: zorgen voor je kinderen en het huishouden. En dan moet je daarnaast óók nog eens je relatie en vriendschappen een beetje gezellig houden. Niet gek dat jij je af en toe weleens uitgeblust, oververmoeid of gestrest voelt.

Jannet Veenbaas – Advanced Shiatsu practitioner, massage therapeut en Zacht Werken® Coach

‘Zacht Werken’

Ik had het leven dat ‘iedereen’ graag wil. Een goedlopende baan, twee lieve jonge kinderen en een druk sociaal en sportief leven. Ondertussen liep ik op mijn tandvlees. Ik was niet meer die leuke, energieke moeder, partner en therapeut die ik zou willen zijn. Het was alsof ik letterlijk klem zat, gevangen in mijn eigen leven. Diep van binnen wist ik dat er iets moest veranderen. Tijdens het dieptepunt ontdekte ik gelukkig ‘Zacht Werken’. Sinds ik zacht werk, ervaar ik veel meer rust in mijn lijf en in mijn hoofd. Nog steeds doe ik veel dingen op een dag. Maar mijn mindset is totaal alles, terwijl ik eigenlijk veel meer dingen gedaan krijg dan voorheen. En dat gun ik jou ook! Daarom geef ik nu ook coaching in Zacht Werken.

Coaching

Tijdens mijn coaching leer je om op basis van energie, en met volle aandacht, te werken aan zaken die ertoe doen. Het belangrijkste waar je achter zult komen? Je kunt best 100% aandacht en energie geven aan je gezin, aan je werk en aan je eigen behoeftes en je ontwikkeling. Maar dit kan niet allemaal tegelijk! Net als iedereen bestaat jouw dag uit 24 uur. Elke seconde beschik jij over het maken van een bewuste keuze, waaraan je je onverdeelde aandacht aan wilt geven. Dit vanuit de energie die hoort bij dat specifieke moment. Dit levert je veel rust en ontspanning op, en je kunt weer genieten van elk moment. Eigenlijk is zacht werken zó simpel, maar het maakt zo’n wezenlijk verschil! Je kunt de coaching individueel volgen, maar bijvoorbeeld ook met je organisatie.

Lichaam en geest in balans

In mijn praktijk werk ik met shiatsutherapie, massage en het coachingstraject Zacht Werken. Mijn uitgangspunt? Een aanraking is een basisbehoefte van de mens en kan helend werken. Via aanraking is het mogelijk om lichaam en geest in balans te brengen. Ik werk holistisch. Dat betekent dat ik niet alleen naar je klacht of je problemen kijk, maar naar je gehele persoon. Hierbij speelt de wisselwerking tussen je lichaam en geest een grote rol, net zoals beweging, leefstijl en je mindset. Als jij hier voor openstaat, kan ik je ook over al deze aspecten advies geven.

Via aanraking is het mogelijk om lichaam en geest in balans te brengen

Heb jij één of meerdere klachten?

  • Je voelt je oververmoeid en alles is je even te veel
  • Je voelt je gespannen of gestrest
  • Je hebt last van hartkloppingen
  • Je bent overspannen
  • Je hebt een burn-out

Dan is het tijd om het contact met jezelf te herstellen en weer in balans te komen!

Goed om te weten: vergoeding

Ben je aanvullend verzekerd? Dan kom je vaak in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar hoe de situatie voor jou is geregeld. Het is mogelijk om een ‘Zacht Werken’-traject vanuit jouw bedrijf te volgen als ZZP’er, maar het traject kan ook worden betaald door de werkgever van iemand die bijvoorbeeld overspannen is.

Datum: 30 januari 2019