piekeren

Train jezelf te stoppen met piekeren

Het is soms lastig om je bezig te houden met het hier en nu, omdat je met je hoofd ergens anders zit. Je piekert bijvoorbeeld over het spannende gesprek op het werk morgen en ligt er wakker van. Overdag kun je alleen maar daaraan denken en ben je er met je gedachten niet bij. Je functioneert er niet goed door en krijgt er ook geen innerlijke rust van. Wat het extra moeilijk maakt, is dat piekeren vaak op de automatische piloot gebeurt. Zonder dat je het in de gaten hebt, overkomt het je.

Piekeren

‘Piekeren’ houdt in dat je alleen nog maar kan nadenken over doemscenario’s. Dat zorgt ervoor dat je in een negatieve gemoedstoestand terechtkomt. Waarschijnlijk ben je bezig om je gedachten op een rijtje te zetten, of ben je je aan het voorbereiden op een situatie. Het nare is dat je met piekeren niks oplost. Het zorgt er juist alleen maar voor dat je in een negatieve spiraal terechtkomt. Te veel piekeren kan zelfs leiden tot een angststoornis. Het houdt je dan continu bezig en het belemmert je dagelijks functioneren. Als het zover komt, is het hoog tijd om deze vervelende gedachten te stoppen!

Mindfulness 2.0

Wist je dat je jezelf kunt trainen om je aandacht te brengen naar het hier en nu? Aandacht Methode HARMONI3® is een specifiek voorbeeld hiervan, ontwikkeld door Tessa van Dongen. Tessa legt uit dat je bewust wordt gemaakt van je gepieker. ‘Door de training word je je bewust van je energie, gevoelens, gedachten en je lichaam. Je zult leren om je negatieve patroon te doorbreken en er alert op worden wanneer negatieve gedachten je bezighouden. Door dit te herkennen, zul je meer innerlijke rust creëren en leren om vanuit positieve gedachten keuzes te maken. Ik noem het ook wel Mindfulness 2.0.’

In verbinding en harmonie

De Aandacht Methode HARMONI3® training is ontwikkeld vanuit een holistische visie. ‘Holistisch’ houdt in dat het lichaam één geheel is en lichaam en geest in verbinding met elkaar staan. Een klacht, zoals piekeren of angsten, zal worden gezien als een door het lichaam afgegeven signaal van een verstoorde harmonie. De Aandacht Methode HARMONI3® training zorgt ervoor dat de harmonie tussen lichaam en geest verbetert. Tessa noemt dit ook wel Autensitief®: ‘in verbinding en harmonie.’ Deze methode is geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar, volwassenen en ouderen met klachten en uitdagingen op persoonlijk of relationeel vlak, op werk- of financieel gebied of op het gebied van (fysieke of geestelijke) gezondheid.

‘Door de training word je je bewust van je energie, gevoelens, gedachten en je lichaam’

Kennismakingsgesprek

Wil jij graag bewuster worden van het hier en nu en ben je geïnteresseerd in de training? De training starten twee keer per jaar, in februari en september. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ben jij in harmonie?

Vul de vragenlijst hier in (‘Download gratis de Affirmatie-Vragenlijst Harmoni3®’)!

Datum: 18 januari 2019