ontspannen

Vakantietijd! Weet jij nog hoe je moet ontspannen?

Het is eindelijk zover: vakantie. Een kans om te ontspannen en je welverdiende rust te pakken. Dit jaar gaat het echter net even anders. Waar je normaal gesproken uitkijkt naar een zonnig strand met een cocktail in je hand, zijn je vakantieplannen nu waarschijnlijk gewijzigd of ‘on hold’ gezet. Net op het moment dat je enorm toe bent aan een vakantie van alle stress die je de laatste tijd hebt ervaren. Hoog tijd, dus, om de spanning los te laten en meer ontspanning in je dagelijks leven te creëren.

Andere omgeving

Vakantie nemen is gezond. Het loont om even uit je vertrouwde omgeving weg te zijn, weg van de plaatsen die je associeert met stress. Wanneer je vakantie viert vanuit huis, ben je vaak al snel geneigd om alle opstapelende klusjes rondom huis en tuin aan te pakken. Het voelt dan niet alsof je er écht tussenuit bent. Daarom is het goed om je tijdens je vakantie echt af te sluiten, een ander ritme aan te nemen en bewust te ontspannen. Dat betekent: telefoon uit en leuke dingen ondernemen. Niet omdat het moet, maar omdat je het wilt.

Constant bezig blijven

Dagelijks vlieg je van hot naar her: van kantoor naar werkafspraken, je gezin, je sport, en andere sociale verplichtingen. Je kunt dan het gevoel hebben dat je in je vakantie bezig moet blijven. Zodra je tijd hebt voor ontspanning, kun je toch niet helemaal in de relaxmodus komen. Er knaagt iets vanbinnen, een gevoel dat je elke minuut nuttig moet zijn en moet presteren. Stilzitten is niet voor jou weggelegd. Er zijn immers altijd dingen die nog moeten gebeuren.

Rusteloosheid

Lijkt de stress je te achtervolgen, of je nu op je kantoor zit of thuis op de bank ligt? Gaat de werkdag in je hoofd door, lang nadat je hebt uitgeklokt? Het is dan van belang om weer in balans te komen en te achterhalen waar die rusteloosheid en onvrede vandaan komt. Want: wanneer is het genoeg? Wanneer kun je de dag met een tevreden gevoel afsluiten en heb je voor jouw gevoel genoeg bereikt om te kunnen ontspannen?

Inzichten om meer rust in je hoofd te creëren

Op zoek naar ontspanning

Het kan zijn dat je niet zo goed weet wat je leuk vindt of waar je energie van krijgt. Je leven bestaat vooral uit werken: het voelt zinvol, je haalt er voldoening uit en je bent er goed in. Samen met life-coach Paul Simons kun je dan op zoek gaan naar manieren om te ontspannen. Misschien ontdek je een nieuwe, ontspannende hobby of leer je simpelweg om de ‘uitknop’ van je hoofd vaker in te drukken. Dit geeft je inzichten om meer rust in je hoofd te creëren.

Weer in balans

Wanneer je een punt hebt bereikt waar de stress onbeheersbaar is, kan ik je helpen om weer terug tot jezelf te komen. Om weer te leren luisteren naar je gedachten en orde in de chaos te scheppen. Je gaat dan in gesprek met jezelf en ontdekt waar je écht energie uit haalt en van geniet. Je leert de pauzeknop weer in te drukken, prioriteiten te stellen en je tijd beter in te delen. Zo ontstaat er een betere balans tussen werk en privé; spanning en ontspanning.

Over Paul Simons

Wil je de rust in jezelf weer terugvinden? Met life-coaching help ik je tot de kern te komen en meer tijd vrij te maken voor ontspanning, zodat je weer kunt beginnen met genieten van het leven. Ook ik was na een ingrijpende gebeurtenis de weg kwijt, maar ik heb uiteindelijk toch hetgeen gevonden waar ik energie van krijg: mensen helpen. Door mijn coachingssessies geef ik je daarom handvatten om beter te kunnen ontspannen en een gebalanceerd leven te leiden. Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek!

Datum: 19 juni 2020