hypnotherapie

Zijn wie je bedoeld bent om te zijn

Een kind wordt geboren als een onbeschreven blad. Deze heeft later nog veel lessen te leren, ervaringen door te maken en ook tijd nodig om zich te ontwikkelen. Maar wat velen niet weten is dat een baby ook al veel mee krijgt van de ouders en de vroegste ervaringen. Meer dan veel mensen misschien denken….

Vastlopen

Want wat je meemaakt in je vroegste jeugd (van 0 tot 6 jaar), kan veel impact hebben op je latere leven. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting wanneer je niet lekker in je vel zit, maar je niet goed weet waardoor. Of je loopt tegen fysieke klachten aan die een emotionele oorsprong hebben. Als je vastloopt en je niet goed weet hoe dat komt, is het zinvol om bij het begin te beginnen.

De rol van jouw vroegste jeugd

Wist je dat jouw manier van in de wereld staan mede bepaald wordt door hoe jij gereageerd hebt op de gebeurtenissen in de eerste 4 jaar van je leven? Of zelfs nog verder terug: tijdens de zwangerschap en geboorte. De emoties die hierbij ontstonden, hebben bepaalde overtuigingen gecreëerd. Als baby of jong kind was je daarnaast ook niet in staat om bepaalde situaties te relativeren. Een onschuldig ogende gebeurtenis kan daardoor van grote impact zijn op een kind. Denk aan een moment dat je als kind probeerde te lopen, dit vervolgens niet lukte en je familie begon te lachen. Deze kleine gebeurtenis kan zich vervolgens manifesteren tot faalangst. Doordat we geen bewuste herinneringen hebben aan de eerste levensjaren, is het vaak moeilijk te begrijpen waar belemmerende overtuigingen die we als volwassene ervaren vandaan komen.

Voor het eerst in je leven

Bij Hypnotherapie Heemskerk zien de therapeuten dit geregeld terug. Daarom heeft Karin Bakker, eigenaar van het bedrijf, een speciale methode ontwikkeld: De Trap. Bij deze methode leer je technieken toe te passen om de overtuigingen die jij als kind geleerd hebt, te bevragen en eventueel te wijzigen. Hoe gaat dat in zijn werk? Door middel van een vragenlijst leer je, meestal voor het eerst in je leven, over jezelf en je eigen gedrag en behoeftes na te denken. Daarnaast word je in hypnose gebracht om ‘in gesprek te gaan’ met de jongere versie van jezelf. Het doel is om de jongere versie van jezelf te helen en te verbinden met de persoon die je nu bent, zodat de ervaren klachten in de toekomst niet meer terugkeren.

Je vroegste ervaringen worden opgeslagen in het lichaamsgeheugen

Weer in je kracht

In dit proces word je je bewust van de manier waarop jij jezelf in het leven hebt neergezet en handelt. Maar ook welke rol jouw ouders, gebeurtenissen en jouw reacties daarin hebben gespeeld. Door dit inzicht kun je andere keuzes leren maken, en deze verandering doe je helemaal zelf. Zodat je emotionele ballast kunt loslaten en weer in je kracht komt te staan. Want jij mag zijn wie je bedoeld bent om te zijn.

Over Hypnotherapie Heemskerk

Hypnotherapie Heemskerk is een praktijk met zeven geregistreerde en gecertificeerde hypnotherapeuten en psychosociaal therapeuten. De praktijk werkt met een zelfontwikkelde en zeer effectieve methode die al duizenden cliënten geholpen heeft, is gevestigd in een gezondheidscentrum en ontvangt cliënten vanuit heel Nederland. Regelmatig zijn dit doorverwijzingen vanuit de huisarts of specialistische artsen zoals een MDL-arts.
Meer informatie over hypnotherapie? Bezoek de website en/of maak een afspraak.

Datum: 22 juni 2023