slaapproblemen

Slaapproblemen aanpakken met osteopathie!

Eindelijk kun je met een kop thee op de bank ploffen. Ten minste, dat hoop je. Want ja hoor, je zit net en hoort je kindje boven al weer brullen. Het gaat nu al tijden zo, en je hebt geen idee wat er aan de hand is. Natuurlijk weet je van vriendinnen dat een paar slapeloze nachten normaal zijn, en geen reden is om aan de bel te trekken. Maar inmiddels beginnen de slaapproblemen een patroon te vormen. Het wordt tijd om hulp in te schakelen.

Slaapproblemen

Het is pijnlijk wanneer het prille kindergeluk wreed verstoord is doordat je doodmoe en ten einde raad bent. Je baby of kindje zorgt voor slapeloze nachten door het gehuil, en jij kan niet slapen doordat je je zorgen maakt. Want wat is er nu toch aan de hand dat je kindje niet gewoon in slaap valt?

Drie groepen problemen

Ruw genomen kun je slaapproblemen indelen in drie groepen: inslaapproblemen, doorslaapproblemen en vroeg wakker worden. Er zijn verschillende en heel uiteenlopende oorzaken voor deze problemen. Zo kun je denken aan groeipijnen, nachtmerries en angsten, maar ook aan ontstekingen, ADHD of andere fysieke klachten. Osteopathie biedt een uitkomst voor de slaapproblemen waar geen pathologische oorzaak aan ten grondslag ligt.

Wat is osteopathie?

De osteopathie gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen (gewrichten, organen en schedel) die goed moeten kunnen bewegen. Als het lichaam gezond is, gebeurt dat ook. Maar als het evenwicht verstoord is geraakt, heeft het lichaam hulp nodig om het evenwicht te herstellen. Een osteopaat kan het lichaam daarbij helpen.

Hoe helpt osteopathie?

De oorzaak van de klachten kan zeer verschillend zijn. Hoe klein ook: ieder kind is een individu, dat andere achtergronden heeft en zich anders uit. Bij OsteoMartine onderzoeken we het kind daarom nauwkeurig om de juiste behandeling te kunnen toepassen. Omdat osteopathie een zachte en efficiënte geneeswijze is, is deze uitermate geschikt voor baby’s en kinderen.

Zachte handgrepen

We onderzoeken de kinderen met behulp van zachte handgrepen. De beweeglijkheid of spanning, die verantwoordelijk is voor de klachten, kan worden behandeld. De behandeling voelt prettig aan, en vaak vallen de baby’s zelfs in slaap. Na de behandeling volgt een tweede afspraak na een paar weken: het zelfherstellend vermogen van het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen. Osteopathie is juist zo geschikt voor baby’s omdat het lichaamsweefsel van baby’s nog heel flexibel is. Bij OsteoMartine schrijven we geen medicijnen voor, maar proberen we tijdens de behandeling de oorzaak van een klacht weg te nemen, zodat het lichaam vervolgens zichzelf verder kan herstellen.

Andere problemen

Naast slaapproblemen zijn er nog meer klachten waarmee jij en je kindje baat hebben bij osteopathie. Zo kun je ook bij OsteoMartine terecht in het geval van klachten omtrent:

  • voorkeurshouding
  • darmkrampjes
  • achterblijvende ontwikkeling
  • langdurig huilen
  • reflux
  • problemen met zuigen en/of slikken
  • keel-, neus- en oorproblemen

Benieuwd of osteopathie wat voor jou is?

Heb jij een kindje met (slaap)klachten? Of ervaar jijzelf (chronische) klachten als rugpijn, hoofdpijn of kom jij maar niet van die vervelende darmklachten af? Neem contact op met OsteoMartine voor een consult!

Datum: 09 mei 2019