sportmassage

Sportmassage: niet alléén voor sporters

Voor het eerst sinds lange tijd heb je weer eens fanatiek gesport. Het voelde heerlijk, maar de dag erna is het een stuk minder prettig. Iedere keer dat je van je stoel op moet staan, moet je eerst diep ademhalen en de trap lijkt drie keer zo lang: au, spierpijn! Als je gewoon lekker wilt bewegen of sporten zonder blessures, pijnlijke spieren of gewrichten, breng dan eens een bezoek aan een sportmasseur voor een sportmassage.

Spierpijn

Verzuring van spieren of spierpijn kan iedere sporter overkomen, ook als je ervaren bent. Het kan door allerlei dingen ontstaan, bijvoorbeeld een overbelasting, een slechte warming-up, een verkeerde stap of een verstrekking. Daarbij treden beschadigingen op aan je spieren, klein of groot. Ophopingen van afvalstoffen zorgen op hun beurt voor pijnlijke kramp.

Sportmassage

Sportmassage is een stevige en doeltreffende vorm van massage, waarbij je spieren door middel van knedende en strijkende bewegingen onder handen worden genomen. Het helpt het herstel van je lichaam te bevorderen na inspanning. Daarnaast verbetert het de doorbloeding en stofwisseling. De spieractie en de afdrijving van vocht wordt gestimuleerd. Ook worden afvalstoffen sneller afgevoerd en verklevingen van spiervezels opgelost. Hierdoor wordt spierweefsel opgebouwd en je wordt sterker.

Herstel van blessures

Wanneer je herstellende bent van een blessure, is een sportmassage ook een goede methode om dit herstel te bevorderen. Daarnaast kan de sportmasseur tips geven over je houding en de manier waarop je beweegt. Als je last hebt van een acute blessure is het natuurlijk noodzakelijk om eerst een bezoek te brengen aan een arts of de fysiotherapeut.

Ook voor niet-sporters

Ben jij niet zo’n sportfanaat, maar heb je wel behoefte aan een heerlijke, ontspannende massage? Goed nieuws! Een sportmassage is, naast voor het voorkomen van blessures en het verminderen van spierpijn en verzuring, óók heerlijk en zinvol bij:

  • stress
  • vermoeidheid
  • stijfheid
  • het vinden van lichamelijke én geestelijke ontspanning
  • verlichting bij spanningshoofdpijn

Ophopingen van afvalstoffen zorgen op hun beurt voor pijnlijke kramp

Behandelingen

Hoe vaak je een behandeling ondergaat, beslis je helemaal zelf. Wel kun je in het begin of als je veel klachten hebt, het beste eens per week een massage ondergaan. Dit heeft als voordeel dat je spieren soepel blijven, je een betere doorbloeding hebt in het weefsel én beter slaapt. Als de klachten afgenomen zijn of minder aanwezig, is een massage één keer per maand voldoende. Op die manier blijf je soepel en in goede conditie.

Tip!

Blijf na de behandeling genoeg water drinken om hoofdpijn te voorkomen en afvalstoffen sneller af te voeren.

Alles onder één dak

Bij Bon Soigné kun je terecht voor verschillende massages, waaronder sportmassages. Daarnaast vind je er een kapsalon, nagelstudio, pedicure en schoonheidssalon. Een echte ‘one-stop’ op gebied van beauty, dus! De vakvrouwen van Bon Soigné volgen regelmatig trainingen om je de beste behandelingen en adviezen te kunnen geven. Met behulp van luxueuze, hoogwaardige en natuurlijke producten in combinatie met persoonlijke aandacht zorgt het team van Bon Soigné voor het beste resultaat en het totale ‘well-being’ gevoel.

Datum: 27 augustus 2019