sijmoves

Weer on the move met Sijmoves

In Nederland hebben ruim 2,3 miljoen mensen regelmatig last van pijnlijke, stijve spieren en gewrichten. De klachten variëren van ochtendstijfheid, stramme gewrichten en spierblessures tot ernstige vormen van gewrichtsslijtage of ontstekingen. Heb jij last van gewrichtsklachten? Ben je op de hoogte van speciale gewrichtstherapie? Door middel van de Sijmoves® methode kun je van je gewrichtspijn afkomen, en kun je een pijnvrij leven gaan leiden.

Sijmoves®

Gewrichtsklachten zijn heel vervelend en kunnen het dagelijks leven zeer negatief beïnvloeden. Vaak vertellen mensen dat ze last hebben van stijfheid als zij ‘s morgens uit bed komen. Soms doen de gewrichten al pijn bij het opstaan uit de stoel. Bij Sijmoves® wordt gekeken hoe het lichaam weer in een natuurlijke houding kan functioneren.

Gewrichtstherapie

Sijmoves® gewrichtstherapie gaat nog een stap verder dan reguliere gewrichtstherapie. De specialist heeft extra vaardigheden geleerd om de gewrichten pijnloos, veilig en effectief te kunnen behandelen. De combinatie van kennis en de juiste vaardigheden hoort bij een goede uitvoering van diagnostiek en behandeling. Bij Sijmoves® is gewrichtsonderzoek heel belangrijk, omdat zo duidelijk wordt wat de oorzaak is van de klachten in het gewricht. Zo wordt ook zichtbaar of gewrichtstherapie een uitkomst kan bieden, of dat je moet worden doorverwezen.

Klachten

De Sijmoves® methode is geschikt voor:

  • knie
  • enkel en voet
  • heup- en bekkengordel
  • elleboog, pols en hand
  • schouder en schoudergebied

Sijmoves is dé nieuwste methode tegen ochtendstijfheid en zere spieren

De toegevoegde waarde van Sijmoves

Wanneer je bijvoorbeeld hardnekkige restklachten hebt nadat je je enkel hebt verzwikt, dan gaat de aandacht meestal naar de enkelbanden. Deze zijn immers overrekt en daardoor beschadigd. Maar tijdens de verzwikking is er niet alleen een vergrote stress op de enkelbanden komen te staan, maar op de volledige keten van de enkel- en voetgewrichten. Natuurlijk is er een goede diagnose nodig, maar als daarbij gerichte gewrichtstherapie kan worden toegepast, zijn die restklachten meestal snel verdwenen.

‘De resultaten zijn erg goed’

Nog niet veel praktijken hebben zich verdiept in de Sijmoves® gewrichtstherapie. Richard Uiterwijk van De Oosterse Hand had een goede reden om dit wél te doen: ‘Het is namelijk zo dat spieren en gewrichten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Als je problemen hebt met het bewegen van een lichaamsdeel, die veroorzaakt zijn door de spieren, dan leidt dit tot klachten rond het gewricht en omgekeerd. In sommige gevallen kun je de spierstructuren behandelen, maar soms ook niet. Dan is een combinatie van behandelingen rond spieren én gewrichten het beste. De resultaten die ik tot nu toe heb behaald, zijn erg goed. Er zijn maximaal drie behandelingen nodig. Wanneer het niet lukt om jou in drie behandelingen te helpen, dan verwijs ik je door naar het ziekenhuis voor onderzoek. Dan ligt het buiten mijn macht.’

Datum: 11 mei 2018