boksen

Boksen: op een leuke manier werken aan je ‘zomerlijf’!

Met het voorjaar om de hoek, begin jij je een beetje zorgen te maken. Als je in de spiegel kijkt, zie jij iemand die nog niet helemaal klaar is om fit en slank het voorjaar in te gaan. Maar zwoegen in een overvolle warme en drukke sportschool, zie jij echter ook niet zitten. Gelukkig zijn er ook leuke én gezelligere manieren om aan je lijf te werken. Ken jij het fenomeen ‘Pink Boxing’ al? Met deze effectieve work-out zorg jij ervoor dat je spieren sterker worden, én dat je vetverbranding omhooggaat. Dus zeg maar dág tegen de lovehandles en hallo tegen die platte buik. Wedden dat je na het lezen van deze tekst ook zin in hebt om de (roze) bokshandschoenen aan te doen?

Maak kennis met Pink Boxing

Heb jij nog nooit aan boksen gedaan, maar ben je wel nieuwsgierig? Wees niet bang: je hoeft niet direct met een zwaargewicht tegenover je in de boksring te staan. We beginnen ‘rustig’ aan. Pink Boxing is een laagdrempelige vorm van trainen, speciaal voor vrouwen. Je hoeft geen eerdere bokservaring (of zelfs sportervaring) te hebben om aan de training mee te kunnen doen, en je kunt gewoon op je eigen niveau instromen. De verschillende boksstoten (zoals de sidekick en de hoek) oefen je niet op elkaar, maar op elkaars bokshandschoenen. Geen gespar. Met kneuzingen en blauwe ogen thuiskomen is er dus niet bij. De gemotiveerde trainers zijn er altijd voor jou om je te begeleiden en je aan te moedigen. Dan het allerleukste: je krijgt een setje roze bokshandschoenen. Kun je die mooi laten matchen met een roze sportshirt of je roze sportschoenen!

Crossboxing

Maar naast het bokstechnieken biedt Pink Boxing méér! Grote kans dat jij óók wilt werken aan die typische probleemzones waar veel vrouwen last van hebben. Daarom wordt de bokstraining afgewisseld met een circuit. Je kunt deze trainingsvorm zien als een soort ‘HIIT’ (High Intensity Interval Training). In een korte tijd voer je verschillende intensieve oefeningen uit, waarin je je lichaam tot het uiterste drijft (of gewoon goed je best doet). Denk onder andere aan oefeningen met TRX-touwen en aan verschillende versies op squats en lunges. In het uitdagende en afwisselende circuit werk je aan je conditie, je verbranding en je spierkracht. Tussendoor heb je even tijd om even bij te komen en water te drinken, waarna je weer verder kan knallen. Waarschuwing: het kan dat je de volgende dag spierpijn hebt! (Dit is een teken dat je lichaam sterker wordt.) Doordat het boksen wordt gecombineerd met andere oefeningen, kun je de trainingen bij Pink Boxing ook wel zien als ‘crossboxing’.

Full body work-out

Tijdens de training wordt je hele lichaam aan het werk gezet. Immers: in het circuit voer je op een hoog tempo verschillende oefeningen uit. De combinatie met de verschillende bokstechnieken zorgt ervoor dat je veel calorieën zult verbranden. Ga je regelmatig naar je de trainingen (zeg twee of drie keer per week) én houd je ook een gezond voedingspatroon aan, dan kun je flink wat kilo’s afvallen en je figuur verbeteren. Je lichaam wordt van top tot teen sterker. Niet alleen krijg je mooier gevormde armen. Zeg ook maar ‘hallo’ tegen die sterkere, afgetrainde buik, benen en billen! En nee: je hoeft echt niet bang te zijn voor een gebulkt en gespierd ‘mannenlichaam’. Omdat je als vrouw van nature minder testosteron (het hormoon dat medeverantwoordelijk is voor de spieropbouw van je lichaam) hebt, krijg je juist een afgetraind lijf met mooie contouren. Lees de eerdere ervaringen van Pink Boxing-lady Eva maar!

Boksen: vaarwel stress, hallo goed humeur!

Maar er zijn nog meer voordelen aan boxing. Deze sport is ook goed voor je geest! Niet alleen is het een heerlijke sport om al je stress er letterlijk uit te slaan. Omdat je lichaam flink aan het werk wordt gezet, maak je veel endorfine (het gelukshormoon) aan. Dat is dan ook de reden waarom jij na je potje boksen een stuk meer energie en een opgepept humeur hebt dan vóór je training!

Extra: herstelsmoothie speciaal voor bokskampioenen

Met deze smoothie geef je je spieren alles wat ze nodig hebben na je work-out! Dit heb je nodig:

  • 200 gram 0% Griekse yoghurt
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel rauwe cacao
  • 1 theelepel kaneel
  • wat magere melk

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in de blender, en blend net zolang totdat je een mooie, gladde substantie hebt. Nu giet je alles in een groot glas. Rietje erin en klaar is je heerlijke smoothie. Genieten maar!

Datum: 07 maart 2019