fitness

Door fitness werd ik een compleet ander mens

Sporten was niks voor mij. Dat was jarenlang zo en iedereen in mijn omgeving wist dat ik er zo over dacht. Neem nou fitness: die wekelijkse verplichting, dat uitsloven en je in het zweet werken: het stond me allemaal tegen. Maar toen ik in de afgelopen tijd kilo’s was aangekomen en die maar niet kwijtraakte, zei mijn oudste zoon tegen mij: ‘Als je nou eens op je voeding let én gaat bewegen, dan weet ik zeker dat je resultaat gaat halen!’

Het verhaal van Miranda Moes (47)

Fitness

Hij kon het weten, want hij was zelf ook afgevallen en was al een tijdje aan het sporten bij EasyFit Emmen, net als mijn andere zoon. Zelf was ik er alleen twee jaar geleden eens binnen geweest, voor de zonnebank, dus ik wist al wel hoe het er van binnen uitzag. Ik ben mijn hele leven al bezig met afvallen. 10 jaar geleden ben ik 30 kilo kwijtgeraakt en ik wil nooit meer naar terug naar zoveel overgewicht. Zo’n beetje het enige wat ik aan beweging heb gedaan, waren de flinke wandelingen die ik moest maken voor mijn werk bij de post. Rond mijn twintigste heb ik nog aan aerobics en fitness gedaan, maar dat was niks voor mij. En daar is het verder ook bij gebleven, wat bewegen betreft. 26 jaar lang heb ik niks aan sporten gedaan.

Verbaasd van zichzelf

Ik liet me door mijn zoon overhalen om toch naar EasyFit te gaan. Het abonnement zou maandelijks opzegbaar zijn, dus mocht het allemaal tegenvallen, dan zou ik er niet te lang aan vast zitten. In september dit jaar ben ik begonnen met bewegen, en het beviel meteen zó goed! Ik stond helemaal verbaasd over mezelf… Inmiddels sport ik 3 of 4 keeer per week en doe dan de Milon Cirkel en pilates. Ook heb ik onder begeleiding mijn eetpatroon veranderd, waardoor die extra kilo’s al verdwenen zijn.

Fitness is een goede manier om kilo’s kwijt te raken

Compleet ander mens

Ik ben niet alleen afgevallen, maar voel me ook veel fitter nu. Als ik voorheen opstond van de bank, moest ik altijd eerst op gang komen; zó stram was mijn lichaam. Daar heb ik nu geen last meer van. Ik ben een compleet ander mens geworden! Als ik een paar dagen niet gesport heb, voel ik ook gewoon dat ik er weer aan toe ben om naar EasyFit te gaan. Ik heb er dan echt weer zin in. Zweten is voor mij nu een bewijs dat ik iets gepresteerd heb. Nog een stimulans: als ik zondig met eten, is het bewegen voor niets is geweest, dus ik blijf op mezelf letten. De knop is dus echt om bij mij!

Aardige instructeurs

Het helpt ook dat sporten fijn is bij EasyFit. Het is daar allemaal erg laagdrempelig en de eigenaren, de instructeurs en de andere sporters zijn aardig. Dat maakt sporten toch een stuk leuker. Mijn vrienden en kennissen kunnen het bijna niet geloven dat ik sporten nog leuk zou gaan vinden, na 26 jaar niks gedaan te hebben!

Datum: 18 december 2018