fietsseizoen

Hoe bereid jij je voor op het nieuwe fietsseizoen?

Meer fietsen, verder fietsen, hogere bergen beklimmen. Fietsliefhebbers staan al te springen om weer lekker met de fiets erop uit te kunnen en dit jaar aan nieuwe doelen te gaan werken. Ook bij Mutsaars Bikes in Schijndel zijn we ons al aan het voorbereiden op het aankomende fietsseizoen. Wat jouw uitdaging ook gaat worden, wij kunnen je helpen om deze te halen.

Het nieuwe fietsseizoen

Het is binnenkort tijd om je fietsbroek, shirt en racefiets weer tevoorschijn te halen. Nu ligt de temperatuur nog vaak rond het vriespunt, maar voor je het weet zal het kwik weer gaan stijgen en breekt de lente aan. Dat betekent dat het nieuwe fietsseizoen ook weer voor de deur staat. Wat wil je dit seizoen bereiken, en op welke fiets ga je dit doen?

Meer, hoger, sneller

Stoppen met roken, een maand lang geen alcohol, dit keer toch vaker de sportschool bezoeken. De meeste mensen beginnen januari met een aantal goede voornemens. Als fietser heb je er vast ook een paar, maar van een heel andere aard. In 2020 kun je de kans pakken om meer te fietsen, verder te fietsen, meer te klimmen. Mogelijkheden genoeg dus. Alleen kan het in deze periode nog wel erg koud en glad zijn. Een goede tip om jouw goede voornemens op tijd kracht bij te zetten, is om nu alvast naar de sportschool te gaan om met fietstrainingen te starten, passend bij jouw doel. Zo kan krachttraining je bijvoorbeeld ontzettend helpen bij het fietsen. Zo kun je je benen en romp trainen voor een betere houding en meer energie. Focus hierbij op veel herhalingen met middelzwaar gewicht, zodat je niet alleen je kracht maar ook je uithoudingsvermogen traint.

Pech onder aan de berg

Leuk, al die voornemens, maar is je fiets nog geschikt om al die tochten op te maken? Stel je voor, je bent op vakantie met je fiets. Maar vlak voordat het moment zover is en je je fiets klaarzet, ontdek je dat er eigenlijk nog wel wat onderhoud zou mogen plaatsvinden. De eerste mooie fietsdag kan in ons land bovendien plotseling komen. Op dat moment wil je graag meteen op kunnen stappen. Neem dus het zekere voor het onzekere, en laat je fiets nu vast nakijken. Dan weet je zeker dat alles helemaal in orde is en je met een gerust hart op de fiets kunt stappen.

Is je fiets nog geschikt om al die tochten op te maken?

Het jaar van je droomfiets

Als je oude fiets toch niet meer is wat het was, kun je er natuurlijk voor kiezen om jezelf op een nieuwe fiets te trakteren. Wat jouw droomfiets is, is heel persoonlijk. Als je lange tochten over ruwe wegen wil gaan rijden, kies je voor een mountainbike. Blijf je vooral op de Nederlandse fietspaden, dan is een racefiets uiteraard ook heel geschikt. Maar ook zijn er mogelijkheden op het gebied van hybridefietsen. Het frame, de hoogte, type banden en accessoires: het zijn allemaal zaken waar de expert je bij uitstek bij kan helpen.

Waar ga jij heen?

In Nederland is het natuurlijk prachtig fietsen. Maar ook kan het zijn dat je nieuwe gebieden wilt ontdekken. Natuurlijk is het dan prettig dat je de weg goed kunt vinden. Bij Mutsaars Bikes bieden we verschillende typen navigatiesystemen aan, van onder andere Garmin. Misschien ga je op je route wel klimmen, en maak je mooie afdalingen. Des te leuker om je prestaties bij te kunnen houden, en te vergelijken met andere ritten om je vooruitgang te meten. Gebruik daarvoor een snelheidssensor en/of hartslagmeter.

Jouw uitdaging in het nieuwe fietsseizoen

Wij zijn Ronald en Sabine Mutsaars, en zetten ons elke dag in bij Mutsaars Bikes in Schijndel om je advies te leveren over je fiets, je kleding en wat je nodig hebt om al je doelen het komende fietsseizoen met vlag en wimpel te doen slagen. Dus kom langs voor advies, onze uitgebreide showroom, of gewoon voor een gezellig praatje met andere fietsliefhebbers.

Datum: 29 januari 2020