boksen

Hoe word je fit van boksen?

Ik moet echt aan mijn conditie werken’: een gedachte die geregeld door je hoofd gaat. Je had je nog zó voorgenomen om het dit jaar écht anders aan te pakken. Maar nu, heel wat maanden later, nestel je jezelf elke avond op de bank met wat lekkers. Stiekem ben je best jaloers op al die fitte vrouwen, maar waar moet je beginnen?

Bewegend boksen

Maak kennis met boksen! Dé leukste manier om fit te worden. Boksen is misschien niet de eerste sport waar je aan denkt bij het opbouwen van je conditie, maar de vechtsport is een perfecte combinatie van cardio- en krachttraining inéén. Je hele lichaam komt immers in actie en er wordt veel spierarbeid verricht. Springen, stoten, blokken, wegduiken… Je staat nooit stil!

Het ontstaan van de vechtsport

Het boksen van tegenwoordig lijkt niet meer op het boksen van vroeger. De vechtsport is ontstaan in het oude Egypte en werd gebruikt als volksvermaak. Deze vuistgevechten gingen er grof aan toe en er werd gevochten met de blote hand. De bokshandschoen werd uitgevonden in het Romeinse Rijk, waar een handschoen met metalen punten (slik!) werd gebruikt. Gelukkig is boksen vandaag de dag een tactische vechtsport waarbij discipline, zelfbeheersing en respect belangrijk zijn.

Een full body work-out

Boksen is een High Intensity Interval Training: een vorm van sporten waarbij je periodes van zeer intensief bewegen afwisselt met rustperiodes. Een zware, maar ó zo effectieve training! De trainingen zorgen voor sterke spieren en een strak figuur, geven je veel energie en verbeteren je uithoudingsvermogen. De sport is dus goed voor je algehele gezondheid! Wist je dat bokstrainingen ook erg goed werken tegen stress? En dat boksen je zelfvertrouwen een enorme boost kan geven? Een win-win-situatie dus.

Feit: met boksen train je je buikspieren

Zwoeg jij al jaren voor een sixpack tijdens het buikspierkwartier? Dat hoeft niet langer! Tijdens een bokstraining werk jij twee keer zo hard aan je buikspieren als bij het doen van sit-ups. Door de draaiende bewegingen train je de schuine buikspieren. En dat ga je zien!

Fabel: boksen is een mannensport

Anno 2018 is boksen zeker niet alleen meer voor mannen. De laatste jaren groeit het boksen voor vrouwen enorm. Wist je dat er pas sinds 1999 bokswedstrijden voor vrouwen worden georganiseerd? Tegenwoordig zijn er zelfs ‘women only’ bokstoernooien!

Pink!

Is boksen iets voor jou? Word een Pink Boxing Lady! Bij Pink Boxing Groningen word je onderdeel van een hechte groep vrouwen die wekelijks trainen. De bokslessen worden altijd gecombineerd met verschillende sportoefeningen die goed zijn voor je spier- en conditieopbouw. De sfeer is gezellig, er wordt hard getraind en je kunt op elk niveau instappen.

Datum: 30 november 2018