bikinibody

Kom maar op met die bikinibody!

Nu het zonnetje zich volop laat zien, verruil jij je driewekelijkse sportroutine liever voor een slenterwandelingetje naar het park. Om jezelf daar vervolgens te installeren op je strandkleedje. Flesje rosé, stokbroodje met kruidenboter en chips binnen handbereik. Als je je ogen dichtdoet, droom je dat het voor áltijd zomer blijft. Maar wacht! Hoe zit het dan met je doelen op het gebied van een fitte, healthy lifestyle? En nee: dat potje badminton (lees: tien keer heen en weer slaan met een shuttle) rekenen we niet mee.

Bikinibody

Vóórdat het zo’n stralende zomer werd, was jij drie keer per week aan het werk in de sportschool om ‘bikiniproof’ te worden. Je was beste vrienden met de kettlebells en hélemaal in je element met de crosstrainer. Waar jouw collega’s repen chocolade en gevulde koeken weg kaanden op stressvolle deadlinedagen, kauwde jij gezellig op worteltjes en komkommer.

Zomerse hitte

Maar toen werd het lastiger: je gaf je over aan de zomerse hitte en jij en je eventuele sportmaatjes hadden meer zin in ‘livin’ la vida loca’. Maar wist je dat een fitte leefstijl óók samen kan gaan met genieten van het leven? Je hebt alleen iemand nodig om dat jou te laten inzien!

Ontmoet Pepijn

Jouw nieuwe steun in de rug is personal trainer Pepijn van Afferen. Zoals het een personal trainer betaamt, stroomt de liefde voor sport en gezond leven door zijn bloed. Met meerdere relevante diploma’s én tien jaar ervaring als fitness trainer, heeft Pepijn álles in huis om jou weer op het juiste fitte pad te krijgen.

It’s up to you

Pepijn: ‘In de personal training staat jouw doel centraal. Misschien is dat nu je ‘summerbody’ behouden. Of misschien wil je wat kilo’s kwijt of heb je er áltijd van gedroomd om mee te doen aan een marathon. It’s all up to you, ik zorg ervoor dat jij je doelen kunt behalen!

Zweten in de sportschool is gewoonweg niet altijd even aanlokkelijk

Sportroutine

Daarbij snap ik als jonge ouder hoe lastig het kan zijn om een druk leven te combineren met een sportroutine. Daarom worden de trainingen gepland op de momenten dat het jou goed uitkomt. Eigenlijk zijn er dus géén excuses om je work-out over te slaan. Geen zorgen hoor: ik klink nu misschien wat streng, maar tijdens de trainingen is er ook genoeg ruimte om te lachen!’

Let’s go outside

Laten we wel wezen: zweten in de sportschool is gewoonweg niet altijd even aanlokkelijk (hallo, buiten schijnt de zon). Gelukkig zijn er ook andere manieren om je in het zweet te werken. Al weleens van ‘bootcamp’ gehoord? Hoewel je eerste associatie bij dit woord misschien is dat je honderd push-ups moet drukken terwijl er iemand tegen je schreeuwt, is niets wat het lijkt.

Bootcamp!

Samen met andere enthousiaste sporters voer je verschillende uitdagende oefeningen uit in de buitenlucht. Je traint je hele lichaam: van lunges en squats tot touwtrekken en high knees. Je hoeft niet bang te zijn dat de trainer tegen je gaat schreeuwen omdat je de oefening te langzaam of niet goed uitvoert. Hij zal het laten bij tips en motiverende kreten én je kunt gewoon instappen op je eigen niveau. Enne, terwijl je werkt aan je fitheid en gezondheid, doe je meteen een gezond bruin kleurtje op ook!

Psst…

Heb je na je work-out trek gekregen? Trakteer jezelf dan op een lekkere én voedzame proteïnereep met chocoladepinda of vanille-amandel. Vraag Pepijn!

Datum: 10 juli 2018