sporten

Sporten is leuk én spannend!

Wanneer jij als zakenvrouw of werkende moeder een druk leven leidt, is het extra belangrijk om fit te blijven. Sporten kun je dan ook makkelijk gaan zien als een noodzakelijk kwaad en de smoes dat jij het te druk hebt om te sporten, is snel gemaakt. Tóch zijn er ook manieren om genoeg lichaamsbeweging te krijgen, die zó leuk zijn, dat je er graag tijd voor vrijmaakt!

Sporten!

The Trip is zo’n manier. Deze les van LES MILLS stond vorig jaar in Nederland voor het eerst op het programma bij Sportcentrum Ursus in Leeuwarden en nog steeds biedt Ursus dit als enige in Nederland aan! The Trip heeft overeenkomsten met spinning, een intensieve work-out op de fiets, maar gaat nét een stapje verder. The Trip is een complete beleving!

Wist je dat sporten ook leuk kan zijn?

The Trip

Tijdens The Trip ontdek je het onbekende met gave, bewegende beelden van bioscoopkwaliteit op een groot scherm. Je beklimt de flank van een súpersteile gletsjer en je fietst door een hypermoderne futuristische stad. Je trekt een sprint over een digitale wielerbaan en na dit alles rijd je vervolgens weer op een rustig tempo verder. Maar er is meer! Op je reis in de jungle ontmoet je adelaars en olifanten, trek je door woestijnen en trotseer je lava en vuur. Ook maak je kennis met de onderwaterwereld: baan je een weg door de kolkende golven, ontwijk de kwallen en bewonder de orka’s. En naast dat je je naar een andere dimensie fietst, werk je natuurlijk aan een killerconditie.

Tips

Heb je nog nooit op een racefiets gezeten of een spinningles gevolgd? Dat is helemaal geen probleem! De instructeur kan je helpen bij het vinden van de juiste hoogte van het zadel en het stuur. Daarnaast kun je de weerstand op je fiets gemakkelijk aanpassen aan jouw niveau. Verder is het aan te raden om prettig zittende, ademende sportkleding te dragen tijdens de les. Het is handig als je een fietsbroek hebt, maar een korte sportbroek is ook goed. Heb je na een aantal lessen de smaak helemaal te pakken, dan zou je kunnen overwegen om speciale spinningschoenen aan te schaffen. In elk geval: zorg elke les voor een handdoek (want je gaat hoe dan ook flink zweten) en een goed gevulde fles water of bidon.

Over Sportcentrum Ursus

Bij Sportcentrum Ursus zijn er verschillende mogelijkheden om aan je gezondheid te werken. Je kunt kiezen voor individueel fitness of een training in groepsverband. Voor alle activiteiten geldt dat je constant professioneel begeleid wordt. In overleg met één van de instructeurs stel je een schema op dat specifiek op jou is afgesteld. Er is een ruime keuze aan groepslessen waaruit je kunt kiezen, maar je kunt ook trainen onder begeleiding van een personal trainer. Ben je klaar met je training? Dan kun je heerlijk ontspannen in de sauna’s die in de kleedkamer aanwezig zijn of een bezoekje brengen aan de professionele zonnestudio. Sporten was nog nooit zo leuk!

Datum: 18 oktober 2019