gezonder-leven

Start nú alvast met gezonder leven

December is een maand die bekendstaat om gezelligheid en lekker eten. Dat begint al met de pepernoten, marsepein en banketletters en eindigt met oliebollen en champagne. Geen wonder dat veel vrouwen in januari massaal beginnen met lijnen en sporten. Komt jou dat bekend voor? Pak het dit jaar dan gewoon eens anders aan.

Bewustere keuzes

Want waarom zou je wachten tot het nieuwe jaar? Waarom zou je alleen op 1 januari met je goede voornemens mogen starten? Eigenlijk is elke dag van het jaar geschikt om te starten met gezonder leven. En misschien is de decembermaand júíst zo geschikt, omdat je dan alvast gezondere en bewustere keuzes maakt waardoor de ‘schade’ enigszins beperkt wordt.

Sporten voor vrouwen

Een goed begin is om alvast nu te beginnen met sporten. Dan worden er gelijk al de nodige calorieën verbrand. Wat dacht je van trainen bij Curves, dé sportschool voor vrouwen? Een prachtige formule die juist ontwikkeld is voor alle vrouwen die zich in een ‘gewone’ sportschool niet helemaal op hun gemak voelen. Bovendien werk je bij Curves in slechts dertig minuten een volwaardige training af.

Een goed begin is om alvast nu te beginnen met sporten

Goede begeleiding

‘Als je bij ons komt sporten, hebben we eerst een intakegesprek’, legt Curvescoach Trix van der Wijk uit. ‘De training zelf bestaat uit een korte warming-up, gevolgd door krachttraining en cardio. Je werkt een bepaald programma af, waarna je eindigt met de cooling down, en rekken en strekken. De eerste vijf trainingen doe je op afspraak met je coach, zodat je een goede basiskennis van het programma en de apparaten hebt, en daarna ben je helemaal vrij om te kiezen op welke dagen en tijdstippen je komt. Er is sowieso altijd een coach aanwezig om de leden te coachen, aan te moedigen en te helpen bij vragen.’

Voedingsprogramma

Door de spiertrainingen bij Curves zul je merken dat het afvallen ook gemakkelijker gaat. ‘Maar wil je daar nog meer ondersteuning bij, dan hebben we ook een voedingsprogramma waarmee we je kunnen begeleiden’, vervolgt Trix. ‘Dat programma is gebaseerd op je rustmetabolisme. Dat is de hoeveelheid energie die je lichaam nodig heeft voor het onderhouden van je lichaam. Het geeft heel mooi aan wat jij nodig hebt. Deze basis geeft betere resultaten zonder dat jij je lichaam tekort doet én je houdt het langer en beter vol.’

Datum: 30 november 2023