weerbaar

Weerbaarder worden? Ga boksen!

Misschien vind jij het ook moeilijk om voor jezelf op te komen. Je hebt veel leuke ideeën, maar het lukt je niet deze voor het voetlicht te brengen. Daarnaast vind je het lastig om ‘nee’ te zeggen en je eigen grenzen te bewaken. Zeker in werksituaties kan dit behoorlijk lastig zijn. Collega’s schuiven gemakkelijk alle rotklusjes op jou af, en je bent niet bij machte voor jezelf op te komen. Wat je nodig hebt, is een manier om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Negatief patroon doorbreken

De beste manier om negatief gedrag of negatieve patronen te doorbreken, is door weerbaarder te worden. ‘Weerbaarheid’ betekent dat je leert om in spannende of oneerlijke situaties bewust te handelen, en daarbij zelfvertrouwen te laten toenemen. Vanuit die weerbaarheid durf je een standpunt in te nemen mét respect voor de ander. Het gaat hierbij niet alleen om situaties waarin een ander iets vervelends doet, maar ook om weerbaar zijn tegen teleurstellingen, zelf dingen kunnen oplossen en een eigen mening hebben.

Bewegen voor mentaal welzijn

Dat lichaamsbeweging goed is voor ons mentale welzijn wist je misschien al, maar sporten kan ook helpen in het geval van weerbaarheid. Boksen is bij uitstek een trainingswijze waarbij je hiermee kunt oefenen. Je bent intensief aan het werk met je lichaam, waardoor je op dat moment in het hier en nu bent. Dat helpt met het verlagen van spanningen en het stressniveau in het lichaam, wat helpt op een meer ontspannen manier naar vervelende situaties te kijken.

Positieve invloed

Daarnaast heb je voor dit type training veel coördinatie nodig, en zul je dit ook sterk ontwikkelen. Hierdoor ontstaat er een grotere bewustwording van het (gebruik van het) eigen lichaam. En wanneer je bewust bent van je lichaam, kun je je lijf ook inzetten zoals jij dat wilt en nodig hebt. Bovendien zul je je daardoor meer durven laten zien aan je omgeving. Verder helpt boksen je leren inzien hoe je zélf invloed hebt op situaties. Doordat er een grote mate van samenwerking is, leer je grenzen leggen, aangeven en erkennen bij anderen. Als je weet wat jouw eigen invloed is, kun je die ook ten positieve leren te gebruiken.

Niet intimiderend

Boksen klinkt misschien intimiderend, maar bij Pink Boxing Groningen is dat het allesbehalve. De trainingen zijn gericht op vrouwen en je kunt op elk niveau instappen. Je hoeft dus niet bang zijn dat je gedrild wordt: de sfeer is positief en de trainer maakt elke work-out leuk en afwisselend. Daarbij wordt er niet gespard. Het gaat om samenwerking, samen fit en sterk worden en niet om duelleren! Wil jij aan de slag met je sportieve en persoonlijke doelen? Probeer eens een training!

Benieuwd geworden?

Ben jij benieuwd geworden naar boksen? Bij Pink Boxing Groningen kun je onderdeel worden van een hechte club vrouwen die wekelijks trainen. De bokslessen worden altijd gecombineerd met verschillende sportoefeningen die goed zijn voor je spier- en conditieopbouw. De sfeer is gezellig, er wordt hard getraind en je kunt op ieder niveau instappen. Boek die gratis proefles dus vandaag nog en ervaar zelf wat het is om een Pink Boxing lady te zijn.

Datum: 10 december 2019