krachttraining

Zo maak jij jouw krachttraining zo effectief mogelijk!

Sportscholen worden drukker bezocht dan ooit. Waar vroeger de gym alleen voor de echte bodybuilders was, doet tegenwoordig bijna iedereen (zo nu en dan) wel eens aan krachttraining. Ook de thuisgym wordt steeds populairder. Misschien train je omdat je er gespierder uit wil zien, misschien om sterker te worden, misschien om je fitter te voelen of juist om zelfverzekerder te worden. Wat je doel ook is; je wil je krachttraining zo effectief mogelijk houden om in zo weinig mogelijk tijd zo veel mogelijk resultaat te boeken. In dit artikel delen we een aantal tips om zo effectief mogelijk te trainen.

Gebruik lifting straps

Trainen met halters is één van de makkelijkste manieren om snel veel spiermassa te genereren. Om dit zo effectief mogelijk te kunnen doen zijn lifting straps een goed idee. Lifting straps zijn een soort banden die je vastmaakt aan je polsen en aan de halter om meer grip te krijgen. Hierdoor kun je jouw oefeningen makkelijker en vaker achter elkaar uitvoeren. Je kunt dan de volledige focus leggen op de oefening en de spierspanning, waardoor je makkelijker snel spieren kweekt.

Kwaliteit, geen kwantiteit

Staar je niet blind op de hoeveelheid lifts of squats die je op een dag gedaan wil krijgen. In krachttraining is kwaliteit namelijk belangrijker dan kwantiteit. Het is belangrijker dat je je aandacht volledig op de oefening legt dan dat je zo snel mogelijk zoveel mogelijk oefeningen doet. Ook kun je beter minder vaak liften met een zwaarder gewicht dan vaker met een minder zwaar gewicht.

Doe verschillende oefeningen

Variatie is key in krachttraining. Probeer jouw halters en dumbbells op zo veel mogelijk verschillende manieren te gebruiken. Zo kun je zoveel mogelijk verschillende spiergroepen blijven uitdagen. Zoek op internet welke verschillende oefeningen je kunt doen voor welke spiergroep en maak een lijstje met een volgorde van jouw work-out. Doe andere oefeningen op verschillende dagen van de week, maar herhaal de oefeningen eens in de zoveel tijd, dan heb je de mogelijkheid om er beter in te worden.

Luister naar muziek

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je jouw work-out langer volhoudt wanneer je ondertussen naar muziek luistert. Het maakt niet eens zo heel erg uit welke muziek je luistert. Het belangrijkste is dat de muziek je een positief gevoel geeft. Muziek waar je een oppepper van krijgt maakt dat je je sterker, gemotiveerder en zelfverzekerder, waardoor jij je werk-out langer met plezier blijft doen. Dus, ben jij een beginnend of fanatieke fitnessfanaat? Zowel voor thuis als voor in de gym zou je deze tips kunnen volgen. Op naar een betere krachttraining!

Datum: 16 juli 2023