sporten

‘Sporten? Maar ik heb geen tijd…’

Hoewel jij je toch zó vaak voorneemt om je hardloopschoenen onder het stof vandaan te halen, komt er niets van je fitte voornemens terecht. Je haast je elke dag van hot naar her: je werk, de school van je kinderen, de supermarkt, je vriendinnen. Maar ‘geen tijd hebben’ is voortaan geen smoes meer om niet te sporten!

EMS

Het is namelijk mogelijk om in 20 minuten per week effectief aan je conditie en kracht te werken. Hoe dan? Heel simpel: dat kun je bereiken door Bodytec-trainingen te volgen. Bodytec maakt gebruikt van de EMS-apparatuur van Miha Bodytec. ‘EMS’ staat voor ‘Elektro Musculaire Stimulatie’, oftewel elektrische spierstimulatie. Hierbij worden vrijwel alle spiergroepen tegelijkertijd geactiveerd. Een sessie van 20 minuten staat qua effectiviteit gelijk aan drie uur krachttraining in de sportschool. Het is dan ook een energieke en krachtige full body workout met direct voelbare resultaten!

Persoonlijke begeleiding

Doordat je altijd persoonlijke begeleiding krijgt, heb je een goede stok achter de deur. En omdat het je per keer maar een halfuur kost, is het heel goed te doen wanneer je niet zoveel tijd hebt. Wanneer je echt snel resultaat wilt boeken, kun je twee keer per week trainen. Anders volstaat één keer in de week. Het is ook heel goed te combineren als extra training naast een andere sport die je uitoefent.

Hoe werkt het?

Tijdens de Bodytec-training draag je een speciaal setje onderkleding die je kunt huren of zelf hebt aangeschaft. Dit is gemaakt van een dunne en speciale stof die de prikkels goed geleidt. Daaroverheen krijg je een vest aan en worden er elektroden op je billen, benen en armen geplaatst. Aan de hand van de tests die je hebt gedaan, is voor jou een trainingsschema op maat gemaakt, zodat je helemaal op je eigen niveau traint.

Bodytec is heel goed te doen wanneer je niet zoveel tijd hebt

Spiergroepen

EMS zendt elektrische signaaltjes naar je spieren om ze te trainen. Het hele lichaam, acht spiergroepen, worden tegelijkertijd getraind. Die prikkels leveren weerstand terwijl je je oefeningen doet en dat kun je een beetje vergelijken met het gevoel wanneer je probeert te lopen in een golfslagbad. Dan zijn je bewegingen, vanwege de weerstand, ook trager en moet je er meer moeite voor doen. Je kunt er ook voor kiezen om spiergroepen uit te zetten of juist extra te trainen. Op die manier kun je de trainingen nóg meer afstemmen op je eigen doelstellingen. Wil je meer weten over de Bodytec-trainingen? Trainers Esperanza Zugari en Frank Smulders vertellen je graag meer!

Voordelen

Dit zijn de voordelen van Bodytec. Waar wacht je nog op?!

  • Verhoogt de vetverbranding bij het afvallen
  • Helpt vetpercentage en gewicht verminderen
  • Maakt de huid strakker en vermindert cellulitis
  • Verhoogt conditie, uithoudingsvermogen en vitaliteit
  • Bevordert de spiergroei
  • Stimuleert de stofwisseling en bevordert de afvoer van afvalstoffen
  • Zorgt voor mooie contouren
Datum: 03 september 2018