Stress

Nu alles weer wordt zoals het was…

Stress… Wie heeft er geen last van? Het leven is druk en vol en altijd onderhevig aan verandering. Waren we net met zijn allen gewend aan het leven met beperkingen, krijgen we nu, na twee jaar, weer het oude vertrouwde leven terug. Natuurlijk is dat fijn, maar het is ook heel begrijpelijk dat je daar de balans weer in moet terugvinden.

Je leven weer leven zoals het was

Hoewel alles binnenkort weer mag, heeft corona nog geen definitief afscheid van ons genomen. Misschien heb je nog stress omdat jij en je familie nog besmet kunnen raken. Of je vindt het spannend om weer in groepen te komen. Of je kunt niet wachten, maar wilt niet dezelfde hectiek ervaren als vroeger. Hoe kun je jouw leven op een fijne manier weer inrichten?

Overprikkeling

Toen de wereld weer openging na de eerste lockdown, schoten veel mensen meteen uit de startblokken. We konden weer shoppen, uit eten, naar de bioscoop… Je wilde niets missen en alles inhalen wat je de afgelopen tijd had gemist. Maar dat is tegelijkertijd ook een valkuil. Doordat alles weer kan, willen we ook alles meteen doen. Zo vergeet je soms dat je ook weer energie moet opbouwen. Je raakt uit balans. Het is niet gek dat je weer opnieuw moet leren hoe je jouw agenda op een prettige manier kunt vullen mét voldoende rust.

Vind je het spannend dat het leven weer normaal lijkt te worden na zo’n lange tijd te hebben geleefd met beperkingen?

Blijf bij jezelf

Vaak begint dat bij het woordje ‘nee’. Wanneer je gevraagd wordt voor een etentje of een dagje weg, voel je je vaak gevleid. Waarschijnlijk denk je dan ‘Als ik nu nee zeg, vragen ze vast iemand anders mee en mij niet meer.’ Dat kan zo zijn, maar er doen zich altijd weer andere mogelijkheden voor waarop je wel kunt. Het is goed om te onthouden dat je lichaam na de afgelopen jaren gewend is geraakt aan leven met beperkingen. Door jezelf meteen weer vol te plannen als voorheen, heb je binnen de kortste keren minstens zoveel stress als vroeger. Kortom, onthoud: ‘nee’ tegen een ander is soms ‘ja’ tegen jezelf.

Coachingspraktijk Natuur(lijk) bewegen

Marije Thepass begeleidt kinderen en hun ouder(s) of verzorger(s) die met vragen rondlopen waar ze zelf niet uitkomen. Marije: ‘Hierbij vind ik de natuur en het in beweging zijn belangrijke speerpunten. Ik coach dan ook niet vanuit een praktijkruimte, maar mijn sessies vinden zoveel mogelijk in de natuur of op locatie plaats. Ik wil graag dat iedereen zelf ontdekt wat de oplossingen zijn om zijn of haar eigen ik weer terug te vinden. Ik help om handvatten te vinden die snel en blijvend resultaat leveren.’

Datum: 07 april 2022