BSR

Met BSR die spanning loslaten!

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, kom je vrijwel altijd in een langdurig behandeltraject. Zo’n periode is niet alleen enorm zwaar voor je lichaam, maar ook voor je geest. Deze stress en heftige emoties kun je er niet bij gebruiken, maar het is lastig om stressvrij te blijven. Stress is immers een menselijke reactie en normaal gesproken kan je lichaam hier wel mee omgaan. Te veel stress is echter lastig te verwerken. Dat geldt al helemaal voor een kwetsbaar lichaam. De heftige emoties en gevoelens van stress kunnen ook na de behandelingen nog jaren aanhouden. Wat zou het fijn zijn als er iets bestond dat deze stress kon verlichten.

BSR

Body Stress Release (BSR) is een methode om lichaamsspanning los te laten. Het helpt daarom tegen vele lichamelijke én mentale klachten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van lichte fysieke druk-pulsen die het lichaam terugbrengt van een, niet meer noodzakelijke, beschermingsreactie naar een meer ontspannen toestand. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen van ons lichaam vergroot.

Bescherming

Je lichaam reageert op allerlei stressoren automatisch door zichzelf te beschermen en zichzelf als het ware in een harnas te hijsen. Deze beschermingsactie met het vastzetten van spieren heeft een negatieve invloed op processen in het lichaam en kan allerlei oorzaken hebben. Het kan kortgeleden zijn voorgevallen of gaan om langer bestaande klachten, dat maakt voor het resultaat van de behandeling niet uit.

Tot rust komen

Hubert Beekman is BSR-practitioner en legt uit: ‘Het is geen vage of zweverige techniek en het kent geen placebo-effect. Het is dus niet noodzakelijk dat je in de werking gelooft om het te kunnen ervaren. Je kunt tijdens de behandeling tot rust komen en de spanning loslaten. In het geval van ziekte kun je hierdoor al je energie gebruiken voor de behandelingen en je herstel.’

Het is geen vage of zweverige techniek en het kent geen placebo-effect

Spanning

Er zijn drie soorten spanning die behandeld kunnen worden met Body Stress Release:

  • fysieke spierspanning
  • mentale spierspanning
  • chemische spierspanning

Goed om te weten: vergoedingen

Body Stress Release wordt door diverse zorgverzekeraars vergoed. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Datum: 14 september 2019