massage

Een massage voor lichaam en geest

Als je niet lekker in je vel zit, kan het behoorlijk lastig zijn om de oorzaak te achterhalen. Wist je dat lichamelijke klachten vaak verbonden zijn met wat er speelt op emotioneel gebied? Een massage is dé manier om niet alleen je lichaam, maar ook je geest te laten ontspannen.

Lichaam vs emotie

Achter lichamelijke klachten gaat vaak meer schuil dan je in de eerste instantie denkt. Nek- en rugklachten zijn bijvoorbeeld typische spanningsklachten die ontstaan bij stress. Ook onder andere darmklachten en verschillende hormoonklachten kunnen verband houden met een emotionele disbalans. Emoties zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met het lichaam.

Onderliggende emoties

Misschien heb je al veel geprobeerd om van je klachten af te komen, maar de kans is groot dat je nog niet aan een massage hebt gedacht. Het krijgen van een massage associëren we voornamelijk met lichamelijke klachten, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Het is namelijk bewezen dat menselijke aanraking helpt bij stress en angst. Het heeft een kalmerend en geestverruimend effect. Een massage kan er daarnaast voor zorgen dat onderliggende emoties op een andere manier bereikt worden dan we gewend zijn. Hierdoor kunnen oude gevoelens en herinneringen ‘getriggerd’ worden.

Na een massagebehandeling zul je merken dat er ruimte ontstaat in je hoofd

Ruimte in je hoofd

De massagetherapie die ik aanbied, is altijd maatwerk. Ik maak gebruik van verschillende technieken en methodes en stel een behandeling samen die past bij jouw wensen, situatie en hulpvraag. Het kan best voorkomen dat er ongewenste herinneringen of gedachten opborrelen. Wanneer je opgekropte emoties hebt door een vervelende werksituatie, relatieproblemen of gebeurtenissen uit het verleden, heeft dit veel invloed op je gestel. Of je deze emoties nu toelaat of niet. Na een massagebehandeling zul je merken dat er ruimte ontstaat in je hoofd, doordat je lichaam heeft kunnen ontspannen. Je bent beter in staat om nare ervaringen los te laten én keuzes te maken waar je je prettig bij voelt.

Voor jou!

Wil jij ook ontdekken hoe een massage of shiatsu kan bijdragen aan het verminderen van vermoeidheid, stress en die winterdip? Dan ontvang ik je graag bij mij in mijn massagepraktijk. Maar ook op het gebied van andere vragen en problemen ben je bij mij op de juiste plek. Bijvoorbeeld als je herstellende bent van een burn-out, last hebt van slapeloosheid of migraine. Of wanneer je last hebt van andere klachten, lichamelijk of mentaal. Natuurlijk ben je ook meer dan welkom als je gewoon lekker wilt ontspannen. Al mijn behandelingen zijn erop gericht om pijn en stress te verminderen. Ik maak unieke combinaties die erop gericht zijn om jouw pijn of stress te verlichten en gezondheid te verbeteren. En, ook goed om te weten: de meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact op, ik vertel je graag meer!

Datum: 20 november 2019