ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage laat je herboren voelen

Zie jij soms ook door de bomen even het bos niet meer? Je voelt je gevangen in de dagelijkse sleur. Stress bouwt zich langzaam op, maar jij moet alsmaar door blijven gaan. Al die spanning moet ergens naartoe. Het gaat in je lijf zitten en zorgt voor allerlei pijn en klachten. Door een ontspanningsmassage kun je deze zorgen gedag zeggen. De massage stimuleert het natuurlijk herstellend vermogen van je lijf, waardoor de rust in je leven terugkeert..

Steeds verder opbouwende stress

De ruimte in je hoofd raakt verstopt met alles wat je nog moet doen. Op tijd opstaan, op tijd op je werk zijn. Kinderen halen en brengen naar school, naar muziekles, naar hun vrienden en vriendinnen en ook nog zorgen dat op tijd het eten klaarstaat. Het eindeloze to-dolijstje lijkt maar niet korter te worden, wat je ook afwerkt, wat je ook schrapt. Alsof je een chronisch gebrek aan tijd hebt. De dagen vliegen voorbij zonder dat je echt nog kunt genieten van je tijd.

Spanning in je lichaam

Die stress voel je op den duur terug in je lijf. Je kunt nekklachten, hoofdpijn of rugpijn krijgen. Al die klachten doen geen wonderen voor je nachtrust. Je slaapt slecht waardoor je alleen maar vermoeider wordt en meer moeite krijgt om elke ochtend positief voor de dag te komen. De sleur gaat in de dagen zitten. Er is verandering nodig, en snel.

Je lichaam herstelt zichzelf

Je lichaam kan zichzelf herstellen. Ga maar na, als je een snee hebt komt er een korstje op zodat de wond langzaam weer kan dichttrekken. Als het korstje eraf valt, is het alsof er nooit een wond is geweest. De geest kan zichzelf net zo goed herstellen, maar er zijn mogelijkheden om dit proces te versnellen. Een ontspanningsmassage bij De Koning te Rijk stimuleert dit natuurlijke herstellingsvermogen van je geest en helpt zowel stressgerelateerde klachten te bestrijden als voorkomen. Na een massage zal het lijken alsof de stress er nooit is geweest.

Een ontspanningsmassage stimuleert het natuurlijke herstellingsvermogen

Wat ik met een ontspanningsmassage voor je kan doen

De ontspanningsmassage bestaat uit strijkbewegingen en knedingen. Ik zal de nek en schouders, plekken waar de stress vaak gaat zitten, extra aandacht geven. Je spieren raken beter doorbloed en zullen soepeler aanvoelen. Ik kan aandacht besteden aan specifieke spieren of plekken waar je last hebt. Ik maak de massage persoonlijk en ik ga op zoek naar waar jij behoefte aan hebt.

Wat heb je aan een ontspanningsmassage?

Als je lekker uitgestrekt op de massagetafel ligt, zal het voelen alsof je deken van rust over je heen krijgt. Dit komt omdat je hersenen twee hormonen aanmaken: oxytocine en endorfine. Oxytocine heet ook wel het knuffelhormoon, je lijf maakt het aan als je het idee krijgt dat je jezelf veilig kunt voelen, bijvoorbeeld als je iemand omhelst. Endorfine is een gevoel van geluk en heet daarom ook wel het gelukshormoon.

Voel je als herboren

Na een eerste massage zijn deze resultaten direct merkbaar. Een ontspanningsmassage heeft ook zijn voordelen op de lange termijn. De rust die de massage je geeft, blijft in het geheugen van je lichaam zitten. Als je vaker een ontspanningsmassage neemt, merk je dat de rust niet alleen na de massage, maar steeds vaker in je leven terugkeert. Een ontspanningsmassage is echt een moment voor jezelf. Jij staat even centraal en ik zal ervoor zorgen dat je jezelf helemaal op je gemak voelt. Als de massage erop zit voel je je echt als herboren. Een nieuw begin, zonder stress en zonder klachten. Je kunt het leven weer aan.

Datum: 06 januari 2020