emotionele-intelligentie

Emotionele intelligentie is een echte eye-opener

Rennen, hollen, vooral níét stilstaan én steeds verder gepusht worden. De prestatiemaatschappij waar jij je in bevindt, kan voor de nodige stress zorgen, en daardoor is je innerlijke rust vaak ver te zoeken. Geen tijd meer voor je partner, drukte op het werk, en ga zo maar door. Op een gegeven moment denk je: ‘Waarom zit ik niet lekker in mijn vel? Draait mijn leven echt alleen maar om werken, om vervolgens uitgeput thuis te komen en dit elke dag te herhalen?’

Simona Linskens

Stress

In onze westerse wereld draait vrijwel alles om ratio. De meeste mensen zitten zó ‘in hun hoofd’ dat ze nauwelijks nog weten hoe ze moeten voelen. Omdat je vaak onder spanning staat, handel je vaak op de automatische piloot. Daardoor ontgaat jou veel van wat er daadwerkelijk in het ‘hier’ en ‘nu’ gebeurt. Signalen van het lichaam worden genegeerd, omdat het een tweede natuur is geworden om op het verstand te vertrouwen. Toch kunnen we zoveel leren van wat ons lichaam ons vertelt, omdat we er dan achter komen waar die gevoelens van onvrede, verstoorde relaties en lichamelijke en psychische klanten vandaan komen. Door overmatige blootstelling aan stress, op lichamelijk en emotioneel gebied, raakt je lichaam overbelast. Hierdoor kunnen pijnklachten ontstaan als verkrampte schouders of last van pijnlijke spieren in je nek. Dit zorgt ervoor dat je minder succes hebt in het leven, omdat stress een beperkende factor is.

Oorsprong van stress

Wist je dat stress van oorsprong bedoeld is om je te beschermen? Bij stress komen hormonen vrij die energie vrijmaken, waardoor je in staat bent om te vechten of te vluchten: je hartslag wordt hoger, je ademhaling wordt dieper en je spieren spannen zich aan. In de oertijd was dit een levensreddend mechanisme, maar tegenwoordig kan het zorgen voor pijnlijke klachten, en blijkt het dat je lichaam je iets wil vertellen…

Emotionele intelligentie

Bij stress komen allerlei klachten en emoties kijken. Wanneer je intelligent omgaat met deze emoties, kun je deze reguleren. Emotionele intelligentie heet dat. Een paar elementen waar emotionele intelligentie mee werkt, zijn jouw gedachten en emoties, jouw bewustzijn en onderbewustzijn. Maar bij emotionele intelligentie hoort ook het vermogen om jouw emoties te gebruiken als leidraad bij jouw denken en handelen. Er zijn veel nieuwe ontdekkingen op het gebied van emotionele intelligentie. Veelal werd verondersteld dat dit een aanvulling was op intellectuele intelligentie. Echter, nieuwe ontdekkingen wijzen uit dat dit het fundament van het leven zelf is. Emotionele intelligentie is een echte eye-opener voor mensen die veel stress ervaren en op zoek zijn naar bevrijding.

Wanneer je een training bij mij volgt, voelt dit als ‘leven’ en een unieke ervaring

Bevrijding

De keuze is aan jou. Wil jij je laten beperken, of juist niet? Ben jij op zoek naar een gelukkig, energievol en creatief leven? Maar hoe ga je dit doen? Emotioneel intelligent worden vereist ervaring, en ervaring komt door training. Wanneer je een training bij mij volgt, voelt dit niet als een training, maar als ‘leven’ en een unieke ervaring. Je zult merken dat, wanneer je hiermee aan de slag gaat, je jezelf minder beperkt. Wanneer jouw gedachten en emoties onder jouw innerlijke leiding samenwerken, kun je succes boeken op alle gebieden van jouw leven. Uit onderzoek blijkt dat mensen die succesvol zijn een hoge emotionele intelligentie hebben. Een hoge emotionele intelligentie voorspelt dus in hoge mate jouw succes. Het geeft je jouw leven terug, het leven dat van jou is en bij jou past.

Masterclasses

Ik heb speciale masterclasses ontwikkeld om jou tot nieuwe inzichten te laten komen. Dit doe ik door middel van mijn workshops over emotionele intelligentie in combinatie met de praktische toepassing van HeartMath. Voor privésessies kun je altijd contact met me opnemen. Neem een moment om even naar jezelf te kijken. De beste versie van jezelf is de versie die ervoor zorgt dat je elke ochtend wakker wordt met een glimlach op je gezicht. Onthoud dat emoties de wereld regeren en niets onmogelijk is!

Datum: 25 februari 2019