stress

Haal de angel uit de stress

Hans zei gekscherend weleens dat er geen bloed door zijn aderen stroomde, maar inkt. Al die jaren dat hij op de redactie van de krant had gewerkt, voelde hij zich als een vis in het water. Schrijven was zijn passie. Groot was dan ook de schrik toen hij bij een reorganisatie werd ontslagen.

Starter

Hans zat echter niet bij de pakken neer. Hij besloot zijn ontslag te zien als een nieuwe start en besloot voor zichzelf te beginnen. Vol overgave stortte Hans zich op zijn nieuwe doel en hij zocht uit wat er allemaal geregeld moest worden. Hij schreef een bedrijfsplan, ging bij de Kamer van Koophandel langs, liet zich door een accountant voorlichten over het bijhouden van een administratie, stelde een portfolio samen en maakte, met behulp van een bevriende ICT’er, een prachtige website. Er werd een logo ontworpen en een lading visitekaartjes besteld. Hans was helemaal klaar om te beginnen met zijn eigen tekstbureau.

Opdrachtgevers gezocht

Alles had hij voor elkaar. Het ontbrak hem alleen aan één ding: opdrachtgevers. Een kennis gaf hem de tip om te gaan netwerken. Dat was goed voor zijn naamsbekendheid en op die manier zou hij gemakkelijker aan klanten komen. Op internet vond hij al snel diverse netwerkclubs bij hem in de buurt en hij meldde zich aan.

Netwerken

Die eerste keer was een ramp voor Hans. Hij kwam binnen in een ruime zaal vol mensen die elkaar allemaal leken te kennen en in groepjes met elkaar stonden te praten. Met het zweet in zijn handen liep hij op één van die groepjes af en stelde zich voor. Anderen praatten enthousiast over hun bedrijven en het vak waarin zij uitblonken. Hans, die normaal gesproken de kat liever uit de boom keek als hij zich onder vreemden bevond, vond het moeilijk om zichzelf op die manier aan te prijzen.

Advies gevraagd

Nadat hij een paar keer een netwerkbijeenkomst had bezocht, belde Hans mij op. Kon ik hem misschien advies geven hoe hij dit kon aanpakken? We hebben een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Het netwerken had hem zoveel stress opgeleverd, dat hij bijna overwoog om te stoppen met zijn tekstbureau voordat hij goed en wel van start was gegaan. Toch wilde hij het nog een kans geven en hij besloot om met mij de uitdaging aan te gaan.

Alles had hij voor elkaar. Het ontbrak hem alleen aan één ding: opdrachtgevers

Datum: 23 december 2019