stress

Laat stress je leven niet beïnvloeden

Ben jij ook zo moe? Elke dag weer ben je druk. Druk met je gezin, met je baan, familie en sociale contacten. Je slaapt slecht en kunt je maar moeilijk concentreren. Je hebt vaak het gevoel dat je wordt geleefd. Je ervaart veel stress en betrapt jezelf er regelmatig op dat je tegen hyperventileren aan zit. Je zou je zo graag weer eens wat rustiger voelen, wat lekkerder in je vel zitten. Weer jezelf zijn.

Altijd stress

Wanneer je, zoals bij jou het geval is, altijd maar onder spanning staat, gaat het vroeg of laat een keer fout. Vergelijk het maar met een elastiekje: daar is op een gegeven moment ook de rek uit. Stress is op zich absoluut geen verkeerde eigenschap. Het stelt je in staat om te presteren. Maar na zo’n inspanning moet je lichaam wel weer kunnen herstellen. En dat is nu juist waar het bij jou aan mankeert. Jij staat continu ‘aan’.

Burn-out ligt op de loer

Zelfs ’s nachts, wanneer je weer bij zou moeten tanken, lukt het je niet om te ontspannen en lig je maar te draaien omdat je de slaap niet kunt vatten. Je zit zo vastgeroest in die draaiende molen waarin jij je bevindt, dat je nauwelijks meer weet hoe je kunt ontspannen. Daar heb je dan ook hulp bij nodig. En daar kun je niet snel genoeg mee beginnen, want als je op deze manier doorgaat, ligt een burn-out op de loer.

Stress is op zich absoluut geen verkeerde eigenschap

Veelzijdige techniek

Shiatsu therapeute Paula Kobayashi behandelt vaak cliënten die met stressklachten te maken hebben. ‘Ik begin altijd met een massage zodat je lichaam zich ontspant. Tijdens die massage concentreer ik me al op de knelpunten in jouw spier- en zenuwstelsel. Waar zitten de blokkades en hoe zijn die van invloed op de rest van je lichaam? Een drukpunt geeft namelijk veel informatie over de conditie van het menselijk lichaam. Vaak voel ik aan die drukpunten of je bijvoorbeeld last van je maag hebt of van slapeloosheid. Dergelijke problemen komen soms niet eens in het intakegesprek naar voren, omdat de cliënt er al zo aan gewend is. Met drukpuntmassage kan ik die klachten verlichten. Shiatsu is een prachtige techniek die bij zoveel klachten kan worden ingezet: van burn-out, hoofdpijn-, rug-, menstruatie-, overgangs-, nek- en schouderklachten tot sportblessures, bursitis, frozen shoulder, hyperventilatie en maag- en darmstoornissen en nog veel meer.’

Drukpunten

Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage. ‘Shi’ staat voor ‘vinger’ en ‘Atsu’ staat voor ‘druk’. Met de shiatsutechniek wordt het spierstelsel beïnvloed, afvalstoffen verwijderd, het zenuwstelsel gereguleerd en blokkades opgeheven via de meridianen (energiebanen). Een drukpunt geeft bijzonder veel informatie over de conditie van het menselijk lichaam. Bij Kobayashi Medisch Shiatsu Centrum wordt gewerkt met diverse technieken om het zelfgenezend effect van het lichaam te stimuleren.

Datum: 14 januari 2019