stress

Laat je stress los!

Zit je niet zo lekker in je vel de laatste tijd? Heb je veel hoofdpijn of migraine, last van een stijve rug of nek of pijnlijke schouders? Je hoeft niet te wachten tot het vanzelf wel een keertje overgaat. Met Body Stress Release (BSR) kom je weer tot ontspanning!

Piekergedachten

Misschien heb je een drukke, veeleisende baan, maak je een emotioneel zware tijd door of heb je iets heftigs meegemaakt zoals een zwaar ongeluk, waardoor je nu veel stress en pijn ervaart. Misschien denk jij bij ‘stress’ vooral aan de mentale klachten. Je hoofd zit vol piekergedachten: je kunt je moeilijk concentreren en je hebt het gevoel dat je de controle kwijt bent. Maar je lijf reageert ook op stress!

Body stress

Je lichaam gaat op een eigen manier om met spanning en stress. Om zich te beschermen, gaat je lichaam zichzelf door spierspanning schrapzetten. Dit wordt ook wel ‘bodystress’ genoemd. Soms is je lichaam niet in staat om zelfstandig deze spierspanning weer los te laten.

Spierspanning

Door het vastzetten van spierspanning kunnen allerlei klachten ontstaan. Je herkent het vast wel: die pijnlijke nek of schouders, stijfheid in je ledematen, vermoeidheid, hoofdpijn of pijn in je lage rug. Body Stress Release (BSR) kan je helpen om je lijf weer te laten ontspannen!

Geen rust

Weer een ontspannen lijf was ook iets wat Karin (43) graag wilde. ‘Ik werkte hard en veel en liep mezelf voorbij. Door nooit echt eens een moment van rust en ontspanning in te lassen, heb ik de afgelopen jaren veel stress opgebouwd. Dat merkte ik niet alleen mentaal, maar ook aan de spanning in mijn spieren die maar niet wegging.’

Lekker in mijn vel!

‘Een vriendin van me raadde BSR aan. Aanvankelijk stond ik sceptisch tegenover deze methode, maar al na een paar behandelingen merkte ik verbetering: mijn spieren kwamen tot rust. Dankzij de kennis en kunde van BSR Judith van der Knaap zit ik nu veel lekkerder in mijn vel!’

‘Mijn spieren kwamen tot rust’

Hoe werkt BSR?

BSR is een behandelmethode waarbij gekeken wordt naar jou als mens in zijn geheel. Dat betekent dat jouw (medische) voorgeschiedenis net zo belangrijk is als je klachten. De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Op deze manier kan je lichaam laagje voor laagje de spanning loslaten en herstellen. Ook fijn: Body Stress Release wordt (gedeeltelijk) vergoed door de verschillende zorgverzekeraars.

Klachten

Bij welke klachten kan BSR wat voor jou betekenen?

  • Een pijnlijke of stijve rug, nek, schouders, benen, heupen of knieën
  • Kramp in je benen en voeten
  • Hoofdpijn, migraine of duizeligheid
  • Hernia, spit en ischias
  • RSI, tennisarm, tintelende armen en handen
  • Vermoeidheid, slaapproblemen of depressiviteit

Behandelen

En nog bij veel meer klachten! Wil je weten of BSR ook kan helpen bij jouw klachten? Judith van der Knaap geeft je graag advies! BSR kan ook prima gecombineerd worden met reguliere zorg.

Datum: 20 december 2017