stress

Met minder stress het nieuwe jaar in

Om alle balletjes omhoog te houden in het drukke dagelijks leven, heb je een bepaalde mate van spanning nodig. Maar als je voor een langere tijd te veel stress ervaart, kan dat een probleem worden en zelfs leiden tot een burn-out. Jouw goede voornemen voor het volgende jaar? Het aanpakken van jouw teveel aan stress!

Disbalans

Wanneer stress zich opstapelt, kan dat leiden tot overspannenheid of een burn-out. Er ontstaat dan een disbalans tussen de dingen waarmee je elke dag moet dealen en de energie en de kracht die je hebt om hiermee om te gaan. Je hebt het gevoel dat je stééds achter de feiten aanloopt en je merkt dat je steeds geprikkeld reageert op dingen waar je eigenlijk geen invloed op hebt.

Altijd moe

Je bent veel aan het piekeren, bent somber en zou het liefste een paar dagen helemaal niks willen doen. Ook geeft je lichaam signalen af: je kan alleen nog maar slapen, je hebt huilbuien en geen energie om ook maar iets te ondernemen. Herken je dit? Luister naar jezelf én je lichaam en trek op de tijd aan de bel.

Tot hier en niet verder

Een goede behandeling en begeleiding kunnen ervoor zorgen dat jouw burn-outklachten verminderen en dat jij je beter gaat voelen. Een psycholoog kan helpen jouw inzicht te geven in jouw gedragingen en gedachtes die maken dat jij altijd maar doorgaat en over je eigen grenzen heengaat.

Tijdens de intake wordt gekeken welke therapie het beste bij jou past

Zeg eens ‘nee’ 

Het kan zijn dat jij bijvoorbeeld het gevoel hebt dat jij altijd de beste moet zijn en ambitieuze doelen stelt waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Het kan ook zijn dat je het lastig vindt om conflicten aan te gaan en ‘nee’ te zeggen. Vaak gebeurt dat aan de hand van cognitieve gedragstherapie, een gesprekstherapie die wetenschappelijk effectief is gebleken. Tijdens de gesprekken met de psycholoog neem je afstand van de situatie, zodat je meer rationele gedachten en gedragingen formuleren.

Passende begeleiding

De drempel kan hoog zijn om samen met een psycholoog aan de slag te gaan met jouw burn-outklachten. Maar het kan de kwaliteit van je leven wel verbeteren. Floor van Psychologie Praktijk Floor snapt dat jij niet lekker in je vel zit en dat jij je zo snel mogelijk weer beter wilt voelen. Tijdens de intake wordt gekeken welke therapie het beste bij jou past. Daarna starten de behandelsessies, die zo kort als mogelijk en zo lang als nodig duren. De sessies worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Datum: 05 januari 2018