winterstress

Schud de winterstress van je af

De dagen beginnen al weer wat langer te worden, maar jij voelt je nog steeds moe en futloos. Je hebt weinig energie en je spieren voelen stijf en pijnlijk aan. Grote kans dat jij last hebt van een winterdipje. En zélfs als het lekkere winterweer nog niet is losgebarsten, is er voor jou toch een mogelijkheid om die winterstress van je af te schudden.

Winterstress

Eigenlijk moet je hele lichaam wakker geschud worden, zodat de energie weer kan gaan stromen. Met behulp van Shiatsu kun je die winterstress laten wegmasseren. Shiatsu is gebaseerd op het principe dat de levensenergie van de mens door een eigen systeem van banen (de meridianen) stroomt. In een gezond lichaam stroomt de levensenergie ongehinderd. Het lichaam is dan in balans. Als de energiestroom verstoord is, is het lichaam uit evenwicht en kunnen er ziekten, pijn of andere klachten ontstaan. Er zijn tal van oorzaken te vinden waardoor het lichaam uit evenwicht is. Met Shiatsu therapie kan invloed worden uitgeoefend op de stroom van levensenergie. Via bepaalde punten op de meridianen kan het energiestelsel worden beïnvloed en wordt het zelfgenezend vermogen van de mens gestimuleerd.

Energieker

‘Shiatsu brengt lichaam en geest in balans’, legt Paula Kobayashi, Master Namikoshi Shiatsu, uit. ‘Onze duimen werken aan je blokkades. Elk drukpunt heeft een verhaal en elk drukpunt zorgt ervoor dat blokkades worden opgeheven. Shiatsu stimuleert het zelfhelende vermogen van het lichaam. Als je na een Shiatsu behandeling veel water drinkt, zorgt dit ervoor dat je afvalstoffen sneller kwijtraakt, waardoor je je ook weer snel energieker gaat voelen.’

Wist je dat …

… Paula Kobayashi een eigen academy heeft opgezet?
… je bij deze Kobayashi Shiatsu Academy ook zelf een cursus of opleiding kunt volgen?
… Paula gediplomeerd docent is en al meer dan 30 jaar actief werkzaam is als medisch shiatsutherapeute?

‘Shiatsu brengt lichaam en geest in balans’

Drukpuntmassage

Shiatsu, ook wel drukpuntmassage genoemd (Shi = vinger en atsu = druk), is een natuurgeneeswijze die is ontstaan in Japan. Tokujiro Namikoshi is de ontwikkelaar van het Namikoshi Shiatsu. Shiatsu als behandelsysteem is in Japan ontwikkeld tot een geneeskunde van hoge medische waarde. Deze therapie is erkend door het Japanse Ministerie van Volksgezondheid.

Shiatsu

Shiatsu kan worden ingezet bij onder andere:

  • vermoeidheid
  • hoofdpijnklachten
  •  rug-, nek- en schouderklachten
  •  burnout- en stressgerelateerde klachten
  •  RSI
  • menstruatieklachten
  • sportblessures
  •  allergieën
  •  overgangsklachten
Datum: 26 februari 2020