stress

Stress te lijf gaan

Het is hét verschijnsel van deze tijd en we hebben er allemaal mee te maken: stress. De één kan er vrij goed mee omgaan en kiest regelmatig voor momenten van ontspanning. De ander vraagt continu teveel van zichzelf, waardoor stressklachten kunnen ontstaan. Hoe zit dat bij jou?

Stress aanpakken

Als je iemand bent die last heeft van stressklachten, dan is het belangrijk om daar op tijd iets aan te doen. Zo voorkom je dat je meer of chronische klachten ontwikkelt. Één van de manieren om stress te lijf te gaan, is door te kiezen voor een holistische massage.

Holistische massage

Esther Waterlander van praktijk Waterlander licht de holistische massage toe: ‘In plaats van in je hoofd, kom je door deze volledige massage weer in je lijf terecht. Je neemt tijd voor jezelf waarin je die rondrazende levenstrein even stilzet. Je gaat je lichaam weer bewust voelen en komt weer dichter bij jezelf. Je voelt duidelijker wat jij nodig hebt, wat jouw behoeften zijn. Als je hier gehoor aan geeft, zal stress een minder grote rol in jouw leven gaan spelen.’

Weer in balans

Esther vervolgt: ‘Daarnaast geef ik bij stressklachten voetzonereflextherapie. Op de voeten worden alle organen, spieren en zenuwen van het lichaam gereflecteerd. Tijdens een behandeling bewerk ik de reflexen van de gehele voet. Ik spoor de aanwezige spanningen en blokkades op en neem die weg. Hierdoor komt het lichaam zelf weer in balans en dan begint het genezingsproces. Bij voetreflextherapie wordt de mens als totaal behandeld, dus lichaam én geest. Voetreflextherapie is daardoor effectief bij stress, vermoeidheid en aandoeningen die daarmee verband houden.’

Je gaat je lichaam weer bewust voelen en komt weer dichter bij jezelf

Wervelkolomproblemen

In haar praktijk past Esther de Dorn-methode toe: een natuurgeneeskundige manuele massage, waarbij gewrichten en de wervelkolom op een milde manier worden gecorrigeerd. Hiermee kan zij uiteenlopende klachten behandelen, waaronder beenlengteverschil, scoliose, lage rugklachten, heupklachten, bekkenscheefstand, bekkeninstabiliteit, kniepijn, voetproblemen, nekklachten, schouderklachten, migraine, ischias, hernia, verzakkingen en darm- en blaasproblemen.

Breuss-massage

Naast de Dorn-methode past Esther de Breuss-massage toe, met name bij wervelkolomproblemen. Met deze zachte, energetische rugmassage kan zij handmatig psychische, energetische en lichamelijke blokkades opheffen. De massage werkt bovendien erg ontspannend.

Huidweefselmassage

Schröpfen is een in Duitsland veel gebruikte vorm van huidweefselmassage die Esther toepast bij verhardingen en verkrampingen van weefsel en spieren. In haar behandelingen combineert Esther alle verschillende therapieën en methode. Per cliënt bepaalt zij welke combinatie het meest passend is.

Datum: 30 maart 2018