stress

Van je stress af met reflexologie en Hormoonfactortraining!

Elke dag zet jij je vol in voor je verantwoordelijke baan. Na een drukke werkdag rijd je weer naar huis. Hoewel je vrij bent, breekt het zweet je uit door alles wat er door je hoofd gaat. Straks moet je nog een pak melk en een zak aardappels meenemen uit de supermarkt. Ook staan er nog twee bergen was op je te wachten, moet je muffins bakken voor het schoolfeestje van je jongste kind én moet je óók nog ergens tijd zien te vinden om die presentatie voor morgen voor te bereiden.

Lisette Tiggelaven

Stress: je bent niet de enige

In mijn praktijk zie ik veel vrouwen van rond de veertig die last hebben van stress. Deze stressklachten komen vaak voort uit het combineren van een verantwoordelijke baan en een gezin. Stress zorgt voor een disbalans in de hormonen. Doordat de hormonen beginnen te schommelen, ook nog eens versterkt door de effecten van de overgang, wordt het bijvoorbeeld lastiger om te multitasken en het grote overzicht te bewaren. Dit terwijl je het liefst alles tegelijk wilt doen omdat je zo’n groot takenpakket hebt. Het gevolg: stress! Niet alleen voel je je door je stress benauwd en krijg je het warm. Ook ben je sneller geïrriteerd, voel je je eerder vermoeid en kun je last krijgen van hartkloppingen en hoofdpijn. De overgangsklachten die vrouwen ook nog eens ervaren, maken het er niet prettiger op. Wat nu?

Weer in (hormonale) balans

De klachten die jij ervaart, geven aan dat jouw lichaam de (hormonale) balans is kwijtgeraakt. In mijn praktijk help ik om het evenwicht weer terug te brengen. Na een uitgebreide intake met veel vragen en doorvragen, ga ik puzzelen om tot een op maat gemaakt behandelplan te komen. In veel gevallen is het een disbalans in de hormonen of het darmstelsel, die samen met de voeding, levensstijl en stress ervoor zorgt dat vrouwen niet lekker in hun vel zitten. De behandelingen die ik aanbied, zijn erop gericht om de balans weer terug te brengen. Hierbij zet ik reflexologie en hormoonfactortraining in, waarmee je lichaam het juiste zetje krijgt om weer in balans te komen.

Er is meer nodig: Hormoonfactortraining

Maar vaak zijn de reflexologiebehandelingen op zich niet voldoende om weer helemaal in balans te komen. Daarom bied ik naast de behandelingen ook mijn coaching aan. Dit doe ik vanuit mijn visie als Hormoonfactortrainer. Ik werk hier vanuit drie pijlers: voeding, leefstijl en stressbeperking. Om precies te zijn is ‘de Hormoonfactor’ een gezondheidsprogramma dat jouw hormoonsysteem weer in evenwicht brengt, en je handvatten geeft om je leefstijl blijvend te veranderen. De drie pijlers spelen een belangrijke rol in het bereiken en vasthouden van de (hormonale) balans. Hiermee kunnen jouw klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

De behandelingen zijn erop gericht om de balans weer terug te brengen

Hulpvraag

Merk je dat je niet lekker in je vel zit, maar weet je niet precies waarom? De vrouwen die in mijn praktijk komen, hebben vaak een specifieke klacht zoals slaapproblemen, stemmingswisselingen, opvliegers, buikkrampen en menstruatieklachten. Vaak is stress de achterliggende oorzaak van deze klachten. Het kan echter ook zijn dat je niet lekker in je vel zit, maar dat je niet goed weet wat hier de directe oorzaak van is. Je kampt wellicht met een scala aan vage klachten, die in de loop van een langere periode zijn ontstaan. Ook dan kun je gerust bij mij aankloppen voor hulp. Samen gaan we dan kijken wat er aan de hand is. Niet alleen de klachten worden in kaart gebracht. Ook nemen we de situatie rondom voeding, werk en leefstijl onder de loep.

Mijn missie

Het is mijn missie om jou te helpen om goed voor jezelf te zorgen. Zo ga jij weer energieker, gezonder en blijer door het leven, en kun je alles wat er op je ‘to-do’-lijstje staat stapje voor stapje afwerken. Ik help jou en alle andere vrouwen in mijn praktijk vanuit mijn expertise en ervaring als reflexoloog en Hormoonfactortrainer. Mijn aanpak is holistisch: ik geloof dat lichaam en geest samenwerken. Is één van de twee uit balans, dan heeft dat ook effect op het ander. Ik vind het heel bijzonder dat, wanneer er een disbalans ontstaat, je je lichaam weer een zetje kan geven met de juiste interventies. Mijn visie is dat goed voor jezelf zorgen en in balans komen een ‘totaal’ omvat; een totaal van voeding, leefstijl, beweging, het beperken van stress en mindset.

Datum: 11 februari 2019