voetreflextherapie

Voetreflextherapie: ontsnap aan je drukke leven!

We leven in een hectische en snelle maatschappij. We stellen hoge eisen aan onszelf en dat kan soms veel druk met zich meebrengen. Zo combineren we een relatie, gezin en een baan met elkaar, en daarnaast moet er ook ruimte zijn voor sociale contacten, sport en hobby. Om alle afspraken in je agenda netjes af te tikken, ren je dagenlang van hot naar her. En nu staan ook nog eens de feestdagen voor de deur, met allerlei bijbehorende verplichtingen…

Keerzijde van drukte

De keerzijde van je drukke bestaan, daar sta je liever niet al te lang bij stil. Want er komt vanzelf wel tijd om uit te blazen, houd je jezelf steeds voor. Maar vergis je niet, als je dagelijks blootgesteld wordt aan stress (lichamelijk en/of emotioneel), raken je lichaam en geest uiteindelijk overbelast. En deze overbelasting kan zich op allerlei manieren uiten. Mocht jij een druk bestaan hebben, dan is het belangrijk regelmatig pas op de plaats te maken. Kies om de zoveel tijd een uur in je agenda en zet er een dik kruis doorheen. Dat uur is van jou, om even op adem te komen en goed voor jezelf te zorgen.

Natuurlijke behandeling

Voetreflextherapie kan je helpen je lichaam even tot ontspanning te brengen en je energie weer beter te laten stromen. Voetreflextherapie is een natuurgeneeskundige behandeling op je voet. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van verschillende technieken, zoals drukken, strijken, kneden en kloppen. In je voeten worden de zenuwuiteinden van al je organen weerspiegeld. De zones op je voet die voor een bepaald orgaan staan, kunnen pijnlijker of onprettiger aanvoelen als hier een blokkade is.

Diepe ontspannende werking

Tijdens de voetreflextherapie worden deze blokkades behandeld, waardoor de energie beter gaat stromen. Het doel is om het natuurlijke evenwicht in je lichaam te herstellen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en je doorbloeding verbetert, waardoor je lichaam weer beter kan functioneren. Daarnaast heeft de behandeling een diepe ontspannende werking op het gehele lichaam. Aangezien de technieken worden toegepast terwijl je comfortabel op een behandeltafel ligt, is het een moment waarop je je goed kunt opladen.

Het doel is om het natuurlijke evenwicht in je lichaam te herstellen

Andere klachten

Voetreflextherapie is ook in te zetten bij verschillende andere klachten. Dit zijn klachten als:

  • (werk)stress
  • zwangerschapsklachten
  • vermoeidheid
  • migraine
  • overgangsklachten
  • menstruatieklachten
  • hoofdpijn
  • rug- en nekproblemen
  • hormonale klachten
  • spijsverteringsproblemen

Steun in de rug

Kan jij wel wat rust gebruiken? Lisette biedt je graag die rust aan. Maar naast voetreflextherapie zijn er nog veel meer zaken waar Lisette je bij kan helpen. ‘Zo ben ik ook gediplomeerd Hormoonfactortrainer. In die hoedanigheid behandel ik al jaren vrouwen die last hebben van hormonale onbalans. Ik denk dat veel vrouwen hun klachten accepteren, maar ik weet dat de leefkwaliteit echt sterk verbeterd kan worden middels reflexologie, voeding en leefstijl. Graag ondersteun en coach ik vrouwen om lichamelijk en geestelijk fitter, gezonder en blijer te leven. En dat gun je toch iedereen!’

Datum: 12 december 2019