badolie

Waarom je jezelf mag verwennen met badolie

Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën. Maar welke badolie kies je en welke combinatie kun je maken met andere toevoegingen? In dit artikel helpen we je graag verder door een ‘kijkje’ te nemen in het assortiment van De Rode Pilaren.

Schap 1: Ylang Ylangolie

We gaan verder met de volgende olie, namelijk: Ylang Ylangolie. Dit is de perfecte olie om even tot rust te komen wanneer je je gestrest voelt. Het is een zoete bloemenolie en wordt ook vaak gebruikt om beter te kunnen inslapen. Ook Ylang Ylang heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking en is erg geschikt om de huidkwaliteit te verbeteren.

Daarnaast remt Ylang Ylangolie overmatig talg, stimuleert het de huidregeneratie en werkt het verzachtend op huidirritaties. Het werkt bij elk type huid en verkleint je poriën. Bij huidproblemen kun je Ylang Ylang badolie combineren met een kopje MSM poeder. Dit is een opneembare vorm van zwavel wat versterkend en ontgiftend werkt voor je huid.

Schap 2: lavendelolie

Dan is er ook nog lavendelolie. Lavendelolie heeft een normaliserend effect op ons gemoedstoestand. Het kalmeert bij angst en onrust en wekt op tijdens een depressie. Ook bij emotionele spanningen en migraine (deze hebben veel met elkaar te maken) wordt lavendel vaak toegepast. Bovendien is lavendel wondgenezend zoals bij brandwonden, operaties en schaafwonden. En net zoals Ylang Ylang heeft lavendel een normaliserend effect op de talgproductie van de huid.

Dit is de perfecte olie om even tot rust te komen wanneer je je gestrest voelt

Verschil oliën

Het verschil in toepassing tussen Ylang en Ylang en lavendel is dat je Ylang Ylang meer gebruikt om te kunnen genieten en ontspannen. Lavendel is er om weer in evenwicht te komen in een zeer stressvolle periode. Wat de huid betreft hebben ze vergelijkende eigenschappen. Ylang Ylang gaat meer richting ondersteuning en normalisering van de huid neigt. Lavendel daarentegen meer richting ondersteunen en genezen. Bij een betere wondgenezing kan lavendel met een kopje dode zeezout worden gecombineerd.

Schap 3: rozenhoutolie

Als laatste olie hebben we de Rozenhoutolie. Deze is net als Ylang Ylang en lavendel zeer weldadig voor je huid. Het wordt vaak toegepast bij zwangerschapsstriemen waarbij je huid is uitgerekt, vermoeid, rimpels, eczeem en huidschilfers zoals roos. Door het ontspannende en opwekkende effect op je gemoed, wordt het vaak gebruikt voorafgaand aan een meditatie waarbij een kalme helderheid gewenst is. De geur is een heerlijk evenwicht tussen zoetig en bloemig als kruidig met houttonen. Ook rozenhoutolie kan gecombineerd worden met magnesiumvlokken, dode zeezout of MSM poeder. 

Ben je benieuwd geworden naar de oliën of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

Datum: 19 mei 2023