leven

Weer verliefd op het leven

Misschien herken je het wel: je rent jezelf continu voorbij. Je wilt door: carrière maken, leuke dingen beleven, reizen. En misschien heb je best wel eens verdrietige dingen meegemaakt, maar tijd om die zaken een plekje te geven is er niet echt. Het leven voelt misschien als een race waarvan je langzamerhand de richting van verliest.

Prestatiemaatschappij

Als je dit bekend voorkomt, ben je lang niet de enige. In tijden van sociale media en de prestatiemaatschappij gaat het om scoren. Maar onder dat laagje vernis van positiviteit is het heel normaal dat je je wel eens afvraagt of je er wel goed aan doet om hieraan mee te doen. Want is dit het leven dat jou het meeste voldoening geeft? En gaat dit jezelf voorbij rennen je op de lange duur echt verder brengen?

Overspannen

Je hoeft maar één blik op overspannenheids- en burnoutcijfers te werpen om te realiseren dat dit niet het geval is. Zo kregen in 2017 maar liefst 145 duizend nieuwe patiënten de diagnose overspannenheid. Nieuwe patiënten, dus dit aantal komt bovenop de 100 duizend overspannenen die al gediagnosticeerd waren. Hierbij noemt de Rijksoverheid dat deze cijfers waarschijnlijk een onderschatting zijn, want niet iedereen met deze klachten meldt zich bij de huisarts. Uit schaamte, sterk willen zijn of uit ontkenning.

Nieuwe impuls

Kortom, overspannenheid is een groot probleem waar we liever ver van willen blijven. Maar hoe kun je nou zorgen dat je je weer geïnspireerd voelt in je dagelijkse bestaan? Dat je weer vrolijk een nieuwe dag aangaat? Dat je weer met enthousiasme je op je werk stort? Dat je weer verliefd wordt op het leven? Simona Linskens is coach op het gebied van HeartMath en emotionele intelligentie, en ze vertelt: ‘Als jij in een sleur zit, is het belangrijk om nieuwe ervaringen op te doen. Want we leiden ons leven op basis van die ervaringen. Zo zorgt nieuwe informatie voor een nieuwe impuls.’

Durf jij te ontsnappen uit de emotionele gevangenschap die jouw energie opvreet?

Eigen wijsheid inzetten

Het is de reden dat Simona begonnen is met haar masterclasses. ‘In de masterclass oefenen we met emotionele intelligentie. Dit is belangrijk, want als jij bewust bent van je eigen emoties kun je ze ten positieve gebruiken. Maar ook gaan we aan de slag met wetenschappelijk onderbouwde theorieën hieromtrent. Zo kun je naast ervaren, ook de geleerde kennis toepassen. We reflecteren op jouw trauma’s, beperkende patronen en overtuigingen, om emotionele verwondingen te verkennen en te verwerken. Zodra je deze wijsheid hebt vergaard, pas je deze toe om te groeien en in te zetten in je eigen professionele en dagelijkse leven.’

Onderwerpen

Een greep uit de onderwerpen die tijdens de masterclasses aan bod komen, zijn:

  • zenuwstelsel als verbinding tussen hart, hoofd en lichaam
  • onderbewustzijn en realiteit: is realiteit de uitkomst, of juist het begin?
  • de werking van het limbisch brein: de communicatie tussen hart en hersenen
  • het lichaam als communicatiemiddel
  • DNA en cellenonderzoek
  • werking van de hormonen

Ben jij er klaar voor?

Ben jij klaar om de stap te zetten, en het oude achter je te laten? Dan kunnen de masterclasses iets voor jou zijn en je helpen tot nieuwe inzichten te komen. De eerstvolgende masterclass start op donderdag 19 september. Het programma bestaat uit in totaal twintig volledige lesdagen. Wil je liever een privésessie? Ook daarvoor kun je contact met Simona opnemen. De keuze is aan jou: durf jij te ontsnappen uit de emotionele gevangenschap die jouw energie opvreet en je dromen uit het zicht doet verdwijnen? Dan is nu het moment om dat te doen.

Datum: 24 juli 2019