winterdip

Zo versla jij die winterdip!

Vroeg opstaan is nooit jouw beste kwaliteit geweest, maar als de dagen korter worden, lijkt het bijna onmogelijk om die dekens van je af te gooien. Je bent sowieso de hele dag doodmoe en ‘s avonds plof je op de bank met een kant-en-klaarmaaltijd, gevolgd door een zak chips. Je voelt je lusteloos en neerslachtig en hebt het gevoel dat je minder geniet van je favoriete dingen. Máár met deze tips laat jij die winterdip in een mum van tijd achter je!

Winterdip

Wanneer je last hebt van een slecht humeur door de korte dagen en het veranderende weer, kun je spreken van een winterdip. Je hebt weinig zin om naar buiten te gaan en wordt minder actief. Ook als je moeite hebt met opstaan en harder je best moet doen om productief te zijn, kan het betekenen dat je last hebt van een winterdip. Ook gevoelens van somberheid komen veel voor.

Ga naar buiten en beweeg

Een grijze lucht en een heftige herfststorm zijn misschien minder aantrekkelijke omstandigheden om in naar buiten te gaan, maar toch is het ontzettend belangrijk. Wanneer je tijd doorbrengt in de buitenlucht bij daglicht, zul je je minder slaperig voelen. Ook bewegen is en blijft ontzettend belangrijk, dus je kunt er voor kiezen om deze tips te combineren. Trek je hardloopschoenen aan en geniet van al het mooist dat het najaar te bieden heeft!

Plan leuke dingen!

Ook in deze tijd van het jaar kun je ontzettend veel leuke dingen plannen. Ga een paar nachten weg met vriendinnen, ga naar de bioscoop, kook je favoriete maaltijd of koop een leuk cadeau voor jezelf: wanneer je iets leuks hebt om naar toe te leven, zul je je minder snel somber voelen.

Je lijf komt in ontspanning en er ontstaat ruimte in je hoofd

Een massage

Ontspannen en je vermoeidheid tackelen tegelijkertijd: dat kan een massage doen. Grote kans dat er achter jouw vermoeidheid namelijk meer schuilt dan alleen het veranderende weer. Stress is één van de grootste boosdoeners bij aanhoudende vermoeidheid. Misschien ben je je er niet eens bewust van, maar je lichaam kan in een ‘vecht & vlucht’-modus komen terwijl jij juist behoeft hebt aan rust & herstel. Door een shiatsu- of massagebehandeling of een combinatie hiervan, wordt je aandacht naar je lichaam getrokken. Je lijf komt in ontspanning en er ontstaat ruimte in je hoofd, waardoor je tot jezelf kunt luisteren en keuzes maakt waar je je goed bij voelt.

Voor jou!

Wil jij ook ontdekken hoe een massage of shiatsu kan bijdragen aan het verminderen van vermoeidheid, stress en die winterdip? Dan ontvang ik je graag bij mij in mijn massagepraktijk. Maar ook op het gebied van andere vragen en problemen ben je bij mij op de juiste plek. Bijvoorbeeld als je herstellende bent van een burn-out, last hebt van slapeloosheid of migraine. Of wanneer je last hebt van andere klachten, lichamelijk of mentaal. Natuurlijk ben je ook meer dan welkom als je gewoon lekker wilt ontspannen. Al mijn behandelingen zijn erop gericht om pijn en stress te verminderen. Ik maak unieke combinaties die erop gericht zijn om jouw pijn of stress te verlichten en gezondheid te verbeteren. En, ook goed om te weten: de meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact op, ik vertel je graag meer!

Datum: 20 november 2019