ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage: verbeter je gezondheid

Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je. Om dat soort momenten voor te zijn, is het belangrijk om pauzes in te lassen die meer inhouden dan een boterham en een straffe kop koffie. Een ontspanningsmassage biedt de mogelijkheid pauze te nemen van de sleur van alledag en de aandacht terug te brengen naar de kern.

Nuttig mechanisme

Stress is van oudsher een erg nuttig mechanisme. Het helpt ons optimaal te presteren op momenten van gevaar of noodzaak. Zo kun je snel reageren wanneer een automobilist niet zit op te letten, of kun je een belangrijke deadline halen. De hartslag, bloeddruk en ademhaling gaan omhoog zodat je lichaam harder kan werken. Ondertussen geven hormonen pijnstillende stofjes af, zodat je langer door kunt gaan. Maar wanneer je te lang te maken hebt met stress, komt het lichaam helemaal niet meer tot rust. En dan kunnen er klachten ontstaan.

Vervelende klachten

Stress is een van de grootste oorzaken als het gaat om onze gezondheidsklachten. Veelvoorkomende klachten zijn bijvoorbeeld stijve en pijnlijke spieren, hoofdpijn, alle soorten rugklachten en buik- en verteringsproblemen. Door actief te werken aan stressreductie en op zoek te gaan naar een vorm van ontspanning, kunnen klachten verminderen of voorkomen worden. Ook kun je daardoor preventief aan de slag gaan met eventuele herhaling van klachten.

Rust en ontspanning

Een ontspanningsmassage is een ideale oplossing om de stress letterlijk uit het lichaam te drukken. Deze massagetechniek is één van de bekendste vormen van massage die bovendien al duizenden jaren wordt toegepast. Het doel hierbij is de geest en het lichaam tot rust te brengen. Als masseur focus ik mij op de buitenste lagen van het spierweefsel. Ontspanningsmassages worden namelijk niet direct ingezet om je dieper gelegen spieren te herstellen. Het tempo tijdens deze massage is aanzienlijk laag, dat geldt ook voor de druk die gebruikt wordt. Door het langzame tempo en de lage druk kom je fysiek en mentaal volledig tot rust.

Geen overbodige luxe

Rugklachten of pijnlijke spieren hoeven niet de enige aanleidingen te zijn om een ontspanningsmassage te nemen. Ook bij mentale klachten ten gevolge van overmatige spanning kan een massage ondersteunend werken. Door aanraking ontspant het lichaam, en krijgt ook de geest ruimte en rust. Bovendien is aanraking een nuttige manier om ‘uit het hoofd’ te geraken en als het ware weer ‘in je lichaam’ te dalen. In onze hectische prestatiemaatschappij is dat veelal geen overbodige luxe.

Voor jou?

Heb jij behoefte aan een professionele ontspanningsmassage? Dan kun je terecht bij De Oosterse Hand. Graag zorg ik voor een welverdiend rustmoment. Ook voor bedrijfsmassage, blessurepreventie, hersteltherapie en wellnessmassages kun je bij me terecht.

Datum: 29 juni 2020