shiatsu

Een lenteschoonmaak voor je lijf

Langzaam loopt het getalletje op je weer-app alsmaar een beetje op en maakt het regenwolkje plaats voor een stralend zonnetje. Heerlijk! Begin de lente pijn- en klachtenvrij en laat de winterstress achterwege met een massage.

Stress

Veel stress hou je vast in je lichaam. Het zorgt voor aanspanning van je spieren en je spieren gaan strakker staan. Hierdoor kun je pijn of ongemak ervaren. Er zijn verschillende plekken waar je lichaam stress vasthoudt:
1. Kaak, hals en gezicht
2. Schouders, borst en hart
3. Longen en diafragma
4. Heupen
5. Maag
Vanuit deze plekken kan de stress uitstralen naar bijvoorbeeld je nek of rug. Meridianen zijn energiebanen in je lichaam. Bij een massage wordt extra accent gelegd op deze drukpunten, die gekoppeld zijn aan een orgaan, zodat de doorstroom van energie beter verloopt.

Lenteschoonmaak

Je wilt natuurlijk niet met pijn of ongemak blijven lopen. Een massage kan dit goed behandelen. Bij Kobayashi Medisch Shiatsu Centrum word je ongeveer vijftig minuten lang onder handen genomen. Je hele lichaam wordt hierbij meegenomen, maar er wordt extra accent gelegd op de drukpunten die jouw pijn veroorzaken. Spanningen kun je loslaten; last, stress en vermoeidheid blijven in het verleden. ‘Veel mensen zijn helemaal zen als ze hier weer weggaan,’ vertelt Paula van Kobayashi Medisch Shiatsu Centrum. Sommige mensen zijn in een massage al geholpen, maar zit de stress wat dieper, dan zijn er vaak meer behandelingen nodig voor het gewilde effect. Wil je deze lente pijnvrij en zorgeloos beginnen? Een massage is dan the way to go!

Basiscursus shiatsutechniek

Ook dit jaar gaat Paula zich volledig richten op de basiscursus shiatsutechniek. Zelf de basistechniek voor shiatsu leren uitvoeren en anderen helpen verlichting te ervaren van hun lichamelijke klachten? Dat is mogelijk bij Kobayashi Medisch Shiatsu Academy. Via de website meld je je aan door een bericht te sturen!

Wil jij deze lente ook klachtenloos beginnen?

Gediplomeerd docent

Paula Kobayashi-van Luit is Master Namikoshi Shiatsu, gediplomeerd docent, en al ruim 30 jaar actief werkzaam als Medisch Shiatsu therapeute. In de praktijk werkt zij vooral om medische klachten te verhelpen, maar zij heeft in Japan de techniek geleerd om schoonheidsspecialisten en masseurs in de wellness te leren stressgerelateerde klachten te doen verminderen. De cursus geeft zij op de Kobayashi Medisch Shiatsu Academy.

Mijn Samurai

De tweede lockdown, waarin Paula’s werk helemaal stilviel, benutte zij door een boek te schrijven. Paula: ‘In ‘Mijn Samurai’ kun je lezen over mijn ervaringen en de contrasten tussen de culturen van Japan en Nederland. Het boek is vooral een eerbetoon aan mijn overleden Japanse echtgenoot Shihan Akio Kobayashi. Tijdens de lockdown had ik ineens de tijd om te schrijven over hoe de Japanse levenswijze weleens botste met onze westerse inzichten en over de bijzondere relatie met mijn Japanse schoonfamilie. Het is een waargebeurd verhaal dat ik in eerste instantie schreef voor mijn kleinkinderen, maar uiteindelijk toch besloot uit te geven.’

184 pagina‘s, ISBN 978-3-99107-450-2, € 15,90

Datum: 18 mei 2023