werkstress

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Voor de zoveelste keer rinkelt je telefoon weer. Het is je baas of collega die een nieuwe opdracht voor je heeft. Dit terwijl je agenda al vol staat met vluchtige aantekeningen en tijden voor andere afspraken. Je voelt steeds vaker dat je lichaam spanningen ervaart, maar krijgt het maar niet onder controle.. tijd om aan de bel te trekken!

Ontstaan van werkstress

We ervaren allemaal weleens stress door werk. Er zijn bepaalde periodes waarin het drukker is dan normaal. Wellicht keert de rust wel weer terug na de drukke periode. Maar soms blijf je het overzicht kwijtraken, waardoor het werk nog steeds voor spanningen zorgt. Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen hier mee om kan gaan. Begrijpelijk, aangezien de stress de overhand neemt op je geest en lichaam.

Invloed van stress

Doordat je lichaam voor een langere tijd op vecht- en vluchtstand staat, komen er ongemakken te voorschijn. Misschien staan je spieren op spanning? Of voel je regelmatig je hart in je keel kloppen? Ook mentaal merk je signalen op, zoals concentratieproblemen of obsessieve gedachten. Het is dus belangrijk om goed met werkstress om te gaan, voordat dit soort verschijnselen verergeren.

Creëer overzicht

Je bureau ligt vol met losse blaadjes, een overvolle mailbox, je schrift is bedekt met slordige aantekeningen. Wanneer je werkstress ervaart, is het belangrijk om het overzicht terug te pakken. Maak in je agenda een duidelijke en realistische planning of schrijf to-do-lijstjes. Overzicht creëren voelt ook alsof je de regie weer terugpakt, wat automatisch ook voor meer rust zorgt.

Wanneer je zelf voldoende ontspant, reset je je lichaam als het ware

Ontspanningsmoment

Maar daadwerkelijk rust opzoeken is net zo goed een manier om werkstress te verlichten. Want wanneer je zelf voldoende ontspant, is er minder ruimte tot piekeren en reset je je lichaam als het ware. Manieren om te ontspannen kunnen lezen, wandelen of sporten zijn. Maar ook jezelf een massage gunnen is geen overbodige luxe. IQ Balance staat graag klaar voor jou.

Balans terugvinden

Je kunt bij ons terecht voor verschillende massages. Wil jij volledig tot rust komen tijdens een aromamassage? Of juist je energie herstellen met een energiemassage? Het is allemaal mogelijk. Daarnaast bieden wij ook persoonlijke coaching aan om je werkstress aan te pakken. Door persoonlijk in gesprek te gaan, gaan we op zoek naar de aanstichters van je stress en kijken hoe we dit kunnen oplossen. Op die manier reken je definitief af met de spanningen en vind je je balans terug. Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak.

Datum: 24 december 2022