trauma

Trauma aanpakken met je ogen!

Het gebeurde op een zaterdagavond. Ik was alleen thuis en daar had ik me erg op verheugd. Eindelijk een ontspannen avondje waarin ik helemaal zelf kon bepalen waar ik behoefte aan had. Ik had al een ontspannen badsessie met een wijntje gehad en liep wat door het huis, bedenkend wat ik eens zou gaan doen. Ineens merkte ik dat de ontspanning naar de achtergrond verdween en er een onheilspellend gevoel in mijn buik ontstond. Het verbaasde me en ik vroeg me af wat dit voor gevoel was. Voordat ik het wist, begon ik me ineens heel onrustig te voelen en mijn hart begon steeds luider te bonzen…’ – Hanna (29)

Eerder opgelopen trauma

Niet iedereen gaat zorgeloos door de dag heen. Sommigen lopen rond met een eerder opgelopen trauma dat invloed heeft op het dagelijks functioneren. En dat hoeft niet eens bewust te zijn, maar de gevolgen zijn er niet minder om: onrustig, angstig, verdrietig. Als jij jezelf daarin herkent, blijf er dan niet te lang mee rondlopen.

Brainspotting

Heb je weleens van ‘Brainspotting’ gehoord? Wanneer je merkt dat je bepaalde gebeurtenissen niet (goed) hebt verwerkt, dan is deze therapievorm wat voor jou. De traumatische gebeurtenis die je hebt meegemaakt, is opgeslagen in je brein. Doordat de gebeurtenis opgeslagen is, kan dit leiden tot klachten. Tijdens brainspotting focus je je op een bepaald punt, waarbij je oogpositie correspondeert met de plek in je hersenen waar die nare ervaring opgeslagen ligt. Hierdoor komen er intense ervaringen op gang, met vaak fysieke reacties, maar daarna verdwijnen die ook weer. Het zelfgenezend vermogen van je brein wordt getriggerd, waardoor je brein weer ‘normaal’ kan functioneren en je van je trauma af raakt.

Aantal sessies

Soms is één sessie al voldoende om je blijvend van je probleem af te brengen, in andere gevallen zijn er enkele sessies nodig. Het mooie van deze methode is, dat je niet uitgebreid met de therapeut hoeft te praten over wat je meegemaakt hebt.

Het zelfgenezend vermogen van je brein wordt getriggerd

Rustiger en sterker

Hanna heeft brainspotting gevolgd bij Happy Body 4U. ‘Ik wist zeker dat het nooit meer goed zou komen, omdat ik steeds vaker last kreeg van angstige gevoelens. Maar na verschillende sessies voel ik mij veel rustiger en sterker. Een nieuw gevoel, waar ik steeds meer van kan en durf te genieten!’

Blijvend gewicht verliezen

Happy Body 4U kan jou naar het helpen met traumaverwerking, ook helpen met gewicht verliezen. Probeer je al járen van je overtollige kilootjes af te komen? En wanneer dit lijkt te lukken, zitten dan je verloren kilo’s er in een mum van tijd weer aan? Niet zo heel gek als je helemaal op eigen houtje moet afvallen en voor alle discipline en kennis op jezelf aangewezen bent. Met een driemaandentraject bij de gewichtsconsulent is jojo-en er niet meer bij. In deze tijd is het mogelijk om 10 kilo af te vallen. Deze kilo’s ben je niet kwijt voor tien weken, maar voor je hele leven! Je leert op een gezonde, duurzame manier anders naar voeding te kijken en de juiste keuzes te maken. Nooit meer diëten, maar genieten van voeding en tóch afvallen. Bij Happy Body 4U word je ondersteund door een gediplomeerd gewichtsconsulent. Doordat de consulent BGN-geregistreerd is, worden de consulten over het algemeen (deels) vergoed door je zorgverzekeraar.

Datum: 27 juli 2018