seizoen

Inspiratie: 8 tips voor de perfecte bruiloftsoutfit

Het bruiloftsseizoen is weer volop in gang. Heerlijk om je geliefden te zien stralen tijdens de dag van hun leven. Maar in de aanloop naar die dag is er toch altijd weer die vraag: wat doe ik aan?! Wat is gepast en wat is not done? Wij geven tips en inspiratie!

1. Volg de dresscode op

Allereerst is het belangrijk om te kijken of er een dresscode op de kaart staat. Is dat het geval? Volg die dan ook zeker op. Ja, ook als de dresscode niet helemaal jouw smaak is. Het is immers dé dag van het bruidspaar. Je hoeft die dresscode echt niet all the way op te volgen, als er maar iets van de gevraagde kleuren of stijl terug te zien is. Combineer het gewoon met een paar mooie schoenen of accessoires die wél jouw smaak zijn.

2. Pak niet te groot uit

Zorg dat je er verzorgd en feestelijk uitziet, maar voorkom dat jouw outfit de show steelt. Het draait immers om het bruidspaar en hun prachtige verschijning. Kun je geen feestelijke jurk vinden? Denk ook eens aan een mooi mantelpak, een broekpak, een jumpsuit of een rok met een chique top, afgemaakt met een paar nette damesschoenen. Voor heren is het allemaal wat makkelijker. Wanneer zij een mooi pak hebben, zitten ze in de basis al goed en kunnen ze nog alle kanten op met verschillende overhemden, dassen en nette schoenen.

3. Liever geen zwart of wit

Qua kleurkeuze zijn er twee belangrijke ongeschreven regels: draag geen zwart en geen wit. Zwart wordt vaak geassocieerd met begrafenissen en dat past natuurlijk niet op een feestdag. En wit is over het algemeen de kleur van de bruid. Heb je een mooie zwarte of witte jurk gevonden met een stijlvolle vrolijke print erop? Dat mag wat ons betreft dan weer wel!

4. Laat de minidress maar in je kast

Een mooie minidress kan niet ontbreken in je kast, maar op een bruiloft is dit niet echt gepast. Laat die minidress dus maar in je kast en bewaar die voor een ander soort feestje!

5. En je jeans ook!

Zelfs als je zo ongeveer in je jeans woont is het not done om in je spijkerbroek te verschijnen op een bruiloft. Wil je echt graag een broek aan, kies dan voor een nette pantalon, of een chino voor heren.

6. Comfy nette schoenen

Bij een mooie bruiloftsoutfit horen natuurlijk ook nette schoenen. Hoewel veel mensen dan gelijk denken aan hakken, kan het natuurlijk ook zijn dat je dat niet echt ziet zitten. Zeker niet als het een lange dag wordt, of als je helemaal niet gewend bent aan het dragen van hakken. Gelukkig bestaan er ook comfortabele nette schoenen, zoals instappers, loafers, ballerina’s of sandalen.

7. Laat je rugtas of grote handtas thuis

Kun jij niet zonder jouw handtas of rugtas? Jammer dan, want op een bruiloft is dat echt not done. Laat je tas thuis of zorg voor een clutch of een ander klein tasje voor je lippenstift, telefoon en je zakdoekjes.

8. Maak het af met accessoires en sieraden

Met alleen de juiste kleding en schoenen ben je er nog niet. Je outfit is namelijk pas echt af als je nog wat mooie accessoires of sieraden toevoegt. Denk aan een mooie ketting, oorbellen, horloge of een armband.

Datum: 30 juli 2021