trouwringen

Een set bijzondere trouwringen

Eigenares Tineke Hessels van UNI10 Edelsmid: ‘Klanten vragen mij nogal eens ‘Waar haal jij je inspiratie vandaan?’ Nou, die haal ik vaak uit gesprekken met mijn klanten! Inspiratie krijg ik uit verschillende hoeken, maar wanneer een klant een specifieke wens heeft, dan word ik gedwongen om mijn creativiteit te laten stromen. En dat kan ook weer helpen voor mijn collectie in de winkel!

Trouwringen

Een mooi voorbeeld hiervan is een stel dat ik kortgeleden geholpen heb met de trouwringen. Ze wilden een set ringen laten maken die niet standaard was, maar echt bijzonder. De aanstaande bruidegom wilde een ring met een twist, maar wel vanuit de bolle vorm van een klassieke trouwring. De bruid wilde een heel specifieke ring met een donkerblauwe diamant. Dit soort trouwringen had ik nog niet eerder gemaakt, dus dat was een mooie uitdaging.

Ontwerpen

Ik heb op basis van de aanwijzingen van het stel een aantal ontwerpen gemaakt, waarvan het aanstaande bruidspaar er één heeft uitgekozen, waar de twee erg blij mee waren. Maar het leuke is, dat ik een ander ontwerp zelf zó leuk vond, dat ik dat ook heb uitgewerkt en heb toegevoegd aan mijn eigen collectie voor in de winkel.

Een ander ontwerp vond ik zó leuk, dat ik dat heb toegevoegd aan mijn eigen collectie

Wist je dat?

De traditie van het uitwisselen van trouwringen is al heel oud. Er zijn aanwijzingen dat getrouwde vrouwen in Egypte meer dan 4800 jaar geleden al ringen droegen. Vroeger geloofden mensen dat trouwringen om de linker ringvinger moesten zitten omdat er een ader rechtstreeks vanaf die vinger naar het hart zou lopen: de ‘vena amoris’ (‘liefdesader’). Het dragen van een trouwring werd gezien als het symbool van de eeuwige liefde tussen de twee geliefden. Protestanten droegen vroeger traditioneel hun trouwring aan de rechterhand en katholieken aan de linkerhand.

Werkwijze

Tineke maakt graag een sieraad dat uniek is en geheel aan jouw wensen voldoet. Dit begint al bij het ontwerp. Bij Tineke kun je hierin als klant een grote rol spelen. Heb jij een sieraad al helemaal uitgedacht? Tineke hoort graag hoe dit ontwerp eruitziet. Ze geeft graag aan wat technisch wel en niet mogelijk is en doet suggesties voor eventuele aanpassingen. Jullie bespreken jouw wensen en Tineke toont voorbeelden uit haar collectie. Zo stellen jullie samen vast wat de stijl en uitstraling van jouw sieraad wordt.

Datum: 23 januari 2019