trouwring

Ja, ik wil… een trouwring

De mooiste dag van jullie leven staat bijna voor de deur: de bruiloft. Op die ene dag vieren jullie samen het leven en de relatie, omringd door al jullie dierbaren. Het belooft een dag te worden om nooit weer te vergeten.

Het hoogtepunt van de dag is de ceremonie. Je spreekt de beloftes uit, er zal een traan verschijnen en het kistje met de trouwringen komt eraan om jullie verbintenis definitief te maken. De enige vraag is nog: welke trouwringen zullen er in het kistje te vinden zijn?

Eindeloze mogelijkheden

Het kiezen van trouwringen is een vak apart, vertelt Jeannette van Jeann@ Goudsmid. ‘De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Er zijn verschillende types, zoals een klassieke ring met een diamant erin of juist ringen zonder diamanten. Bovendien heb je veel opties in kleuren. We smeden de ringen in geelgoud, roségoud, roodgoud of witgoud. We kunnen ook verschillende kleuren goud door elkaar heen vlechten, voor een prachtig effect. We hebben zelfs ringen gemaakt waar hout in verwerkt zit samen met een metaal. Of ringen volgens de Japanse Mokume-Gane-techniek, waarbij je edelmetalen bewerkt tot een structuur die doet denken aan een houtnerf.’

Een persoonlijke keuze

Hoe maak je een keuze uit eindeloze mogelijkheden? Jeannette: ‘Je kunt bij ons ringen op maat laten maken. Hierbij beginnen we met het bespreken van jouw wensen. Je kunt aangeven welke kleuren je mooi vindt, welke stijl jij en je partner hebben en – dat speelt ook mee – wat het budget is. Vervolgens komen wij met een voorstel voor een persoonlijke ring.’ Dit persoonlijke element is uiteindelijk vaak het mooiste, vertelt ze. ‘Kijk dan ook niet te veel naar trends. Zoek naar iets wat bij jullie past en wat je over vele jaren nog steeds mooi vindt. Je gaat maar één keer op zoek naar trouwringen, het is beter om het dan direct goed te doen.’

De mogelijkheden zijn eindeloos

De mooiste dag van je leven

Jeannette maakt de trouwringen zelf in de werkplaats van haar winkel. Dit is iedere keer weer bijzonder, vertelt ze met een brede lach. ‘Het is heel mooi om te doen. Je weet dat er veel emotie komt kijken bij de trouwringen. De bruiloft is voor veel mensen de mooiste dag van hun leven. Het is prachtig dat ik daar dan onderdeel van kan uitmaken door voor ringen te zorgen waar ze nog lang van blijven genieten. Dat blijf ik mooi vinden aan dit vak en is voor mij een drijfveer om iedereen zo goed en persoonlijk mogelijk bij te staan. Zodat je een trouwring om de vinger van je partner kunt schuiven om trots op te zijn. Nog jarenlang.’

Wist je dat…

…de traditie van trouwringen dragen een eeuwenoude is? Het dragen van de trouwring om de linkerringvinger stamt bijvoorbeeld terug naar de Egyptenaren. Zij droegen de ring om deze vinger omdat hier de slagader doorheen loopt die direct in verbinding staat met het hart.

Een bijzondere techniek: Mokume-Gane

Mokume-Gane is een techniek die haar oorsprong in Japan kent. Verschillende lagen edelmetaal worden op elkaar gesmolten om een bijzonder patroon te creëren dat doet denken aan een houtnerf. Hierdoor krijgt je trouwring een echt uniek uiterlijk!

Jeann@ Goudsmid

Jeannette is juwelier en goudsmid in Castricum. Je kunt hier sieraden zoals trouwringen maar ook hangers, oorbellen en ringen volledig op maat laten maken. Ook helpen Jeannette en haar team je graag bij het repareren van je dierbare sieraden die beschadigd zijn geraakt. Met oog voor detail en persoonlijk advies helpt het team bij Jeann@ Goudsmid je graag bij sieraden die volledig bij jou passen.

Datum: 31 maart 2022