Trouwjurk

Jouw zoektocht naar de perfecte trouwjurk

Eindelijk is het zover: je grote liefde heeft je ten huwelijk gevraagd. Tijdens een romantisch weekend in de bergen is hij op zijn knieën gegaan. Natuurlijk heb jij volmondig ‘ja!’ geroepen. Je kan dan ook niet wachten om op zoek te gaan naar jouw droomjurk. Samen met je (schoon)moeder of beste vriendinnen trouwwinkels afstruinen en veel jurken passen. Heel spannend, want wat kan je precies verwachten?

Jouw trouwjurk passen

Als je eenmaal weet hoe jouw ideale droomjurk eruitziet, wanneer is dan hét moment om te gaan passen? Dit moet je ongeveer 7 tot 8 maanden voor de bruiloft doen. Dan heb je rustig de tijd om te passen. Als een jurk niet op voorraad is moet deze worden besteld. Houd rekening met een levertijd van fabrikanten, dit is vaak tussen de 3 en 5 maanden. Natuurlijk moet jouw trouwjurk afgepast en perfect op jouw lichaam worden vermaakt. Dit gebeurt 2 maanden voor jullie huwelijksdag. Als de jurk dan geheel naar wens is en perfect aansluit op jouw lichaam mag je de jurk mee naar huis nemen.

De verloofde

Natuurlijk wil je dat je verloofde je jurk ook mooi vindt. Want, wat is zijn voorstelling van dé jurk? Probeer hem een klein beetje uit te horen over wat hij voor ogen heeft. Laat hem foto’s van jurken zien en vraag hem wat hij ervan vindt. Zo kom je er een klein beetje achter waarin hij jou het liefste ziet. Het is wel belangrijk dat jij de jurk ook mooi vindt, want jij gaat de jurk dragen. Als jij je als bruid goed voelt in je jurk straal je op alle foto’s en ben je vol zelfvertrouwen. Samen komen jullie stralend de dag door!

Houd in ieder geval alle opties open wat betreft een trouwjurk

Meerdere opties

Zover is het nog niet, eerst dé jurk nog vinden. Houd in ieder geval alle opties open wat betreft een trouwjurk. Als de verkoopster je vraagt om iets anders te proberen dan dat je in gedachten had, probeer het gewoon. Wie weet staat het je hartstikke goed, ook als je in eerste instantie niet gelijk verliefd bent. Pas dus ook altijd meerdere trouwjurken en luister naar het deskundig advies van het personeel. Zij zien vaak welke jurk het beste bij jouw figuur past. Je hoeft vaak niets mee te nemen naar een pasafspraak. Waarschijnlijk stuit je bij het passen ook nog op bruidslingerie.

Bruidslingerie

Welke bruidslingerie is mooi onder je trouwjurk?

  • Strapless bh (een bh zonder bandjes)
  • Schoenen
  • Tiara’s

Datum: 28 november 2018