trouwen

Trouwen: 7 redenen om ‘ja’ te zeggen!

Het is de meisjesdroom van menig jonge vrouw: trouwen in een prachtige droomjurk, een romantisch feest en een sprookjesachtige dag. Maar is in het huwelijksbootje stappen nog wel van deze tijd? Er is immers ook nog zoiets als geregistreerd partnerschap? Tóch zijn er nog steeds genoeg redenen om te trouwen, en dé dag van je leven te ervaren.

#1 Liefde

De voornaamste reden is natuurlijk de liefde. Jullie houden van elkaar en willen dat bezegelen met een huwelijk.

#2 Zekerheid

Door te trouwen hebben jullie rechten en plichten ten opzichte van elkaar. Je wordt voor de wet een team. Zo ben je elkaars erfgenaam, heb je bij het overlijden van je partner recht op nabestaandenpensioen en hoef je bij een rechtszaak niet tegen elkaar te getuigen. Jullie krijgen ook automatisch gezag over kinderen die jullie samen krijgen. Dat laatste is ook het geval bij geregistreerd partnerschap, maar in het buitenland wordt dat niet altijd erkend.

#3 Religie

Ben jij gelovig of is je partner aangesloten bij een kerk? Dan kan dat een reden zijn dat jullie ervoor kiezen om eerst te trouwen voordat jullie bij elkaar gaan wonen.

#4 Feest

Het leven moet je vieren! En dat geldt natuurlijk ook voor je huwelijksdag. Wat is er heerlijker dan eens helemaal in het middelpunt van de belangstelling te staan en een prachtig feest te geven voor al je familie, vrienden en iedereen die belangrijk voor je is?

Het leven moet je vieren!

Datum: 12 december 2019