trouwjurk

Welke soort jurk past bij mijn figuur?

Elke vrouw is uniek en prachtig op haar eigen manier. Het kiezen van een trouwjurk die jouw figuur mooi laat uitkomen, kan je zelfvertrouwen een boost geven en je er op je best uit laten zien (en dat wil je op de grote dag!). Laten we de verschillende lichaamstypen en de bijpassende stijlen eens op een rijtje zetten. Er is tenslotte voor elk figuur een flatterende jurk!

Het zandloperfiguur

Ben je gezegend met een zandloperfiguur? Dan heb je geluk, want bijna elke stijl zal fantastisch staan. Of het nu een strapless variant kiest of een trouwjurk met open rug, of je wil je rondingen benadrukken met een fit & flare of fishtail trouwjurk. Je hoeft je mooie heupen niet te benadrukken als je dat niet wilt; kies een jurk waarin je je zelfverzekerd voelt.

Een peervormig figuur

Voor dames met een peervormig figuur zijn A-lijn en prinsessenjurken ideaal. Deze stijlen leggen de nadruk op je smalle taille en de losvallende rok verhult bredere heupen. Vermijd strakke modellen zoals de zeemeerminjurk, die de aandacht juist op je heupen kan vestigen.

Een appelvormig figuur

Heb je een appelvormig figuur? Ga dan voor een A-lijn of empire trouwjurk. Deze stijlen benadrukken je taille en laten je bovenlichaam slanker lijken. Kies bijvoorbeeld voor een sexy split om je lange benen te showen. Vermijd volumineuze prinsessenjurken die je figuur zwaarder kunnen maken.

Een rechthoekig figuur

Voor een rechthoekig figuur kun je het beste kiezen voor een A-lijn trouwjurk met een lage taille. Deze jurken accentueren subtiel je taille en creëren de illusie van rondingen. Off-shoulder mouwen en opvallende details kunnen je look versterken. Vermijd strakke jurken die je natuurlijke vorm niet accentueren.

Een omgekeerd driehoekig figuur

Voor een atletisch, omgekeerd driehoekig figuur zijn A-lijn, empire en prinsessenjurken perfect. Deze stijlen balanceren je brede schouders en smalle heupen. Vermijd strapless jurken die de nadruk op je schouders kunnen leggen, als je dit niet prettig vindt.

Passen = weten

Het beste advies? Ga passen! Elke bruid is uniek, en wat op papier werkt, kan in werkelijkheid anders zijn. Vertrouw op je gevoel en kies de jurk waarin jij je krachtig en zelfverzekerd voelt. Onthoud dat jij de ster bent op jouw speciale dag!

Datum: 05 februari 2024