Ascheidsbloemwerk

Afscheidsbloemwerk voor een persoonlijk afscheid

Wanneer je iemand verliest, blijft er een voortdurend gemis achter. Je kunt niet meer naar diegene toe, maar je dierbare blijft wel aanwezig in je gedachten, in de spullen om je heen en in de foto’s op je telefoon. Het leven is eindig, maar de herinnering aan iemand blijft bestaan.

Afscheidsbloemwerk

Daarom is het zo belangrijk om afscheid te nemen op de manier die het beste past bij wie diegene in het leven was. Als nabestaande denk je terug aan hoe iemand in het leven stond; zijn of haar karakter, passie of hobby’s. Hoewel ze zelf niet bij het afscheid kunnen zijn, kun je hun aanwezigheid geven door de uitvaart persoonlijk te maken. Een afscheidsbloemwerk kan een enorme bijdrage zijn aan een uniek afscheid. 

Het leven is eindig, maar de herinnering aan iemand blijft bestaan

Eindeloze mogelijkheden

Er zijn zoveel verschillende manieren waarop je een persoonlijk afscheidsbloemwerk kunt samenstellen. Sommige mensen zullen helemaal niet in eerste instantie aan bloemen denken, maar ze kunnen veel betekenen. Bloemen verzachten. Ze geven iets moois aan een dag die getekend is door verdriet. Als je dierbare altijd aan het tuinieren was, kan er een prachtig boeket uit de tuin worden gehaald. Of als de overledene een lievelingskleur had, kan dat die dag kleuren met herinneringen.

Bespreek het

Praten over de dood is voor velen een zeer gevoelig onderwerp. We willen er liever niet aan denken… maar erover praten kan veel betekenen voor je nabestaanden. Zij weten dan beter hoe jij het graag zou willen. Daarom kun je bij De Paladijn van tevoren alvast je persoonlijke wensen vastleggen. Het kan een heel mooi gesprek zijn, waarin je een bloemwerk samenstelt dat niet jouw dood, maar jouw leven representeert. 

Datum: 22 oktober 2021