nabestaandenconsulent

Orde in de administratie na een overlijden

Het verliezen van een dierbare: je moet er niet aan denken. Een nabestaandenconsulent kan je ondersteunen bij het regelen van allerlei (administratieve) zaken, want jouw hoofd staat er op dat moment echt niet naar.

Administratie

Bij het regelen van de uitvaart krijg je hulp van de uitvaartondernemer. Maar zodra de uitvaart geweest is, gaat het leven langzaam weer door. Wie bekommert zich om de persoonlijke administratie van jouw dierbare overledene? Dat komt op jouw schouders terecht. Daarvoor kun je een nabestaandenconsulent in de hand nemen.

Nabestaandenconsulent brengt overzicht

Door een nabestaandenconsulent in de arm te nemen, hoef je het niet allemaal alleen te doen. Conny is een nabestaandenconsulent en helpt jou met veel toewijding bij het papierwerk: ‘Het is altijd een drijfveer voor mij geweest om mensen te helpen bij het op orde brengen van hun administratie. Als mensen net een dierbare verloren hebben, is het regelen van de persoonlijke administratie van hun dierbare een emotionele klus. Ik ondersteun hen hier graag bij, omdat ik mij heel goed kan voorstellen hoe moeilijk dit is.’

Goede samenwerking

‘Cliënten helpen bij het rouw- en verwerkingsproces is dankbaar werk. Een persoonlijke benadering, respect en vertrouwen zijn voor mij basisvoorwaarden voor een goede samenwerking.’

Conny helpt jou met veel toewijding bij het papierwerk

Inzichtelijk document

Een persoonlijk memorandum is een naslagwerk in de vorm van een inzichtelijk document voor de nabestaanden. Je stelt dit document bij leven op. Na jouw overlijden krijgen de nabestaanden aan de hand van dit naslagwerk inzicht in jouw wensen, financiële administratie en praktische zaken zoals digitale wachtwoorden, verzekeringen, wilsbeschikking, notaris, testament of opvang van jouw huisdier, machtigingen en eventueel een donorcodicil. Voor de nabestaanden is het ontzettend fijn om dit document te hebben: het geeft duidelijkheid en rust.

De werkzaamheden

Het is aan te raden om je persoonlijk memorandum jaarlijks te updaten. Conny kan je als nabestaandenconsulent helpen bij het opstellen en updaten van dit document. Daarnaast biedt Conny, onder andere, hulp en advies bij:

  • administratie afhandelen
  • bankrekening deblokkeren
  • toeslagen wijzigen
  • verzekeringen opzeggen
  • hulp bij belastingaangifte
  • verklaring van erfrecht opvragen
Datum: 29 november 2017