jong

Pura Vida

Van jongs af aan was hij al ondernemend, humoristisch, onafhankelijk, ongrijpbaar, misschien enigszins rusteloos. En had hij oog voor zijn medemens. Coen dacht in oplossingen.

Al op de kleuterschool hielp hij een klasgenootje dat moeite had met de pitjes in haar mandarijn. ‘Dan eet je toch gewoon om de pitjes heen!’ Hij slaagde ondanks zijn dyslexie voor de opleiding aan het Instituut voor de Autohandel. Met hulp van zijn vader die de examenstof bladzijde voor bladzijde voorlas.

Maar Coen koos een andere weg. Hij trok de wijde wereld in. Werkte overal om in zijn levensonderhoud te voorzien en leuke dingen te doen. En hij maakte overal vrienden. Er zat vaart in het leven van Coen. Hij hield van uitdagingen, was sportief, inspireerde en motiveerde anderen om vooral te leven!
Tot grote vreugde, maar ook tot verbazing van zijn ouders, broer en zus, kon hij totaal onverwacht op de stoep staan. ‘Hoi, daar ben ik weer!’ Om zich vervolgens naadloos te voegen in het dagelijkse leven van zijn dierbaren hier.

Het eiland Mallorca had een speciale plek in het leven van Coen en zijn familie. Ze kwamen daar al jaren, het voelde als thuiskomen. Samen met zijn grote liefde besloot Coen om zich daar te settelen. Vol optimisme en doorzettingsvermogen vond hij er werk en bouwden ze aan een echt thuis voor hen beiden en hun jonge hondjes. Tot die dag in augustus, waarop Coen een eind aan zijn leven maakte en aan zijn laatste reis begon.

Coen Sebastiaan, stoere, sterke, prachtige, eigenzinnige man… Toen werd het stil, stiller dan stiller dan stil…

Erna Jansen

Praat erover

Denk je aan zelfmoord? Praat erover. Bel 113 of 0800-0113 of chat via 113.nl. 24/7 open, anoniem en vertrouwelijk. Online therapie of coaching.

Datum: 10 december 2021